El a kezekkel a gyerekeinktől!

apa kislány gyerek szülő család
Vágólapra másolva!
Mindig jobb előbb elolvasni valamit, és csak azután reagálni arra, ez a helyes sorrend, fogalmazott Orbán Viktor magyar miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy többen is támadták Magyarországot az új pedofilellenes és gyermekvédő törvény miatt. A V4NA levélben fordult politikusokhoz, hogy megtudják, egyáltalán elolvasták-e a jogszabályt.
Vágólapra másolva!

"Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül", így reagált Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szégyenletesnek nevezte a magyar pedofília elleni törvényt, és jogi eljárásokkal fenyegetőzött.

Orbán Viktor Von der Leyen nyilatkozatára reagálva rámutatott, a magyar törvény az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikk 3. bekezdésén nyugszik. "A charta e rendelkezése értelmében a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani", fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: a bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert elfogulatlan vizsgálat nélkül tesz közzé elfogult politikai véleményt.

emelte ki a magyar miniszterelnök.

Levelet írtak

A V4NA ezzel kapcsolatban levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez. Azt kérdezték tőle, hogy elolvasta-e a magyar jogszabályt.

Arról is érdeklődtek, hogy

ha elolvasta, akkor miért tette a kijelentését, ha pedig nem olvasta, akkor miért nem tette ezt még meg.

És azt is kérdezték, hogy az elnök mikor fog kiállni a romániai és más európai őshonos kisebbségek mellett?

"Mark Rutte holland miniszterelnök a régi gyarmatosító arrogancia hangján szólalt meg, amikor térdelésre szólította fel a magyarokat." Így reagált a magyar igazságügyi miniszter a holland kormányfő nyilatkozatára a pedofilellenes törvény kapcsán.

Mark Rutte, aki egyébként is rendszeresen bírálja Magyarországot és a magyar kormány intézkedéseit, az új jogszabály kapcsán azt mondta, „Magyarországnak vissza kell vonnia ezt a törvényt, és térdre kell ereszkednie"

A magyar igazságügyi miniszter, Varga Judit közösségi oldalán úgy fogalmazott, "amíg élek, minden erőmmel azért fogok harcolni, hogy magyar embernek sose kelljen térdelnie se Rutte nevű, se semmilyen más gyarmatosító előtt. Hollandia vezetője ezzel a mondatával kiírta magát a civilizált emberek köréből!"

A V4NA levélben megkereste a holland miniszterelnököt is,

őt szintén arról kérdezték, hogy egyáltalán olvasta-e a magyar pedofilellenes törvényt. De kikérték a véleményét arról is, mit gondol arról a mondatról, ami a törvény célja: "El a kezekkel a gyerekeinktől"?

Orbán Viktor magyar kormányfő már június elején is beszélt a kormány álláspontjáról és a gyermekek védelméről.

Akkor elmondta, "világosan kell fogalmaznunk: semmilyen szexuális befolyásnak nem akarjuk kitenni a kiskorú gyermekeinket, büntetni akarjuk azokat, akik ezt a szabályt megszegik és ezt a határt átlépik".