Klebelsberg óta nem látott iskolafejlesztési program zajlik az országban, jelenleg 900 helyszínen, több mint 350 milliárd forint értékben - mondta Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára pénteken Maglódon.

Kisfaludy László a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, hogy az agglomeráció lakosság- és gyermekszám-növekedése miatt 2019-ben már 16 iskolát érintő beruházásról született kormányzati döntés.

Hozzátette, hogy egy másik fejlesztési pillér a nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési program, amelynek részeként 85 tanuszoda, 87 tornaterem, 43 tanterem fejlesztése és 32 új iskola vagy óvoda építése zajlik.

Kisfaludy László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkáraForrás: EMMI

Az államtitkár kitért arra, hogy a Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az elmúlt évben már 930 gyermek tanult több telephelyen, ezért kellett egy új iskolaépület, amelyhez az önkormányzat biztosította a szükséges telket.

A több mint 4,6 milliárd forintos állami támogatásból épülő általános és művészeti iskola négy tagépülete összesen 4000 négyzetméteren valósul meg. A nyolcosztályos oktatási intézmény 10 tanteremmel, 4 szaktanteremmel, 3 csoportszobával, tornacsarnokkal, a néptánc oktatáshoz szükséges táncteremmel várja majd a benne helyet kapó 360 diákot és 26 tanárt.