Csaba Bessy nevű kutyáját egy menhelyről hozta ki. Pár héttel ezelőtt éppen játszani és túrázni voltak Linz környékén, amikor a Duna holtágába csúszott Bessy. Csaba utánaugrott, kimentette, de annyi ereje nem maradt, hogy ő is kimásszon az örvénylő folyóból.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Csaba állatot mentett: egyszer egy sérült kismadárkát vitt haza, megszelídítette, a városban úgy közlekedtek, hogy a vállán csücsült Crowley - írja a Bors.

A linzi balesetről Csaba testvére, Vivien számolt be a lapnak: 

Sok kaland után végre megállapodott, Ausztriában éltek a párjával. Pár hónappal ezelőtt a Mancs menedéktől örökbe fogadtak egy kutyust is, Bessyt. Annyira imádta, mindenre megtanította, ahová tudta, vitte magával. Nagyokat sétáltak hármasban, azért is furcsa, hogy a tragikus napon egyedül ment ki Bessyvel. A Duna holtágánál jártak, a zsilip mellett, frizbiztek, kedvence belecsúszott az örvénylő vízbe. Bátyám azonnal utána ugrott, sikerült is kimentenie, kitette a partra, de ő már nem bírt kimászni... - mesélte a nő. A baleset közben a rendőrök is kiértek a helyszínre, és bár az állat megmenekült, Csabának csak a holttestét sikerült kihúzni a vízből.

Vivien azt is elmondta: az volt a terv, hogy Csaba és kedvese Németországba költözik, hogy közelebb legyen hozzájuk. Mert neki csak mi számítottunk: édesanyánk, párja, én és Bessy...Nem tudom, hogyan lesz nélküle - mondta a testvér a lapnak. 

A címlapi kép illusztráció.