Érthetetlen reggel kilenc utáni menetrendről számol be a Metropol az 1-es villamossal kapcsolatban. Kimaradt járatok, garázsmenet és tanulószerelvények lassítják a közlekedést a rekkenő hőségben. Egyik végállomástól a másikig eljutni embert próbáló feladat - írják.

Azt írja a lap, hogy számos járatot kiállítanak a Hidegkúti Nándor Stadionnál, tanulójáratok, félreálló szerelvények vagy csak a Puskásig járó villamosok róják az utakat. Reggel 9-ig még minden rendben működik, de sokan járnak a vonalon 9 után is, ráadásul pl. a népligeti buszpályaudvarról utazók ilyenkor is közlekednek, így érthetetlen a káosz.

A Metropol több munkatársa is az említett szakaszon jár, a tapasztalatok szerint egyik végállomástól a másikig eljutni embert próbáló feladat. Sokszor akár plusz 40 percet is igénybe vehet, mire eljutnak a szerkesztőségig - írják.

Illusztráció - 2015-ös felvételFotó: Szabó Gábor - Origo

Reggel 9 óráig sűrűn járnak a villamos különböző fajtái, kilenc óra után azonban valami megváltozik, és beüt a káosz a Hungária körúti villamos vonalán. A probléma nem új keletű, ám a nyári embert próbáló hőhullámban még idegesítőbb, ha csak a harmadik, negyedik járatra férünk fel húsz perc várakozás után

 - írják.

A lap néhány utazót meg is szólaltatott:

Balázs:Ritkán járok erre ebben az időszakban, de nem vagyok megelégedve a villamosokkal. A régi kocsikon nincsen légkondi, az újakon pedig hol üzemel, hol nem, és irtó nagy a meleg.

Berni: Volt már, hogy késtem a munkámból, mert nem jött a sima egyes, de szerencsére még retorzió nem ért emiatt a főnökeimtől.

Krisztián: Ritkán járok az egyes villamossal, így még nem tapasztaltam ezt a problémát, szóval a kimaradó járatok nem zavarnak. Engem az zavar, ha nincs légkondi. Nagyon meleg tud lenni a régi villamosokon, így én inkább addig várok, ameddig nem érkezik egy olyan, amin van klíma.

Roli: Autóval járok, sajnos most szervizben van, emiatt így kellett jönnöm, de ma lehet, hogy elkések... A dugótól persze nagyon ideges leszek mindig, de ez van.