A Balatonról tartott hazafelé a háromgyerekes család, amikor Soltnál az 52-es úton súlyos balesetet szenvedtek. A mentőápolóként dolgozó férfi azonnal meghalt, felesége és két gyerekük túlélte a balesetet, jelenleg kórházban vannak.

Csütörtökön történt a halálos baleset, a Bors azt írja, hogy a család harmadik gyereke azért nem volt velük a balesetkor, mert egy iskolai jutalomüdülésen volt, amin a kitűnő tanulmányi eredményei miatt vehetett részt. A család boldogságban nevelte a három gyereket, egy 8 és egy 5 éves kislányt, valamit egy 3 éves kisfiút. A baleset áldozata, a családfő korábban 15 évig dolgozott rendőrként, majd mentőápolóként folytatta a pályafutását, hivatásának tekintette azt, hogy másokon segítsen.  A férfi nagybátyja elmondta a lapnak, hogy a férfi anyja sokkot kapott, amikor megtudta, hogy mi történt a fiával. Az édesapja három agyvérzésen van túl, ezért vele nehezen tudnak kommunikálni. Megpróbáltuk elmagyarázni a testvéremnek, mi történt a fiával. Talán megértette - csuklott el a férfi hangja. A férfi azt mondja, hogy 

unokaöccse még halálában is a szeretteire vigyázott. 

Helyszíni fotó a balesetrőlForrás: MTI/Donka Ferenc

Láttam a balesetről készült fotókat, és rájöttem, hogy az unokaöcsém élete utolsó pillanatában is ügyelt rá, hogy úgy irányítsa az autót, hogy őt érje a legnagyobb ütés. Ez tényleg a legnagyobb szeretet. A balesetben súlyosan megsérült az édesanya és a két kisebb gyerek is. 

Mindhármukat kórházban kezelik, a nő kómában van. 

A nagyobbik lányra most a családfő testvére vigyáz, és igyekszik minden segítséget megadni neki: 
A nyolcéves kislány kitűnő tanuló, ezért az iskola jutalomból üdülni vitte. Ezért nem tartott a többiekkel a Balatonra. Most én vigyázok rá. A testvéremmel mindig is összetartottunk, házat is egymás mellett vásároltunk Nagyszénáson. A férfi ugyan jó híreket kapott a sógornője állapotáról, de tudja, hogy akár a legrosszabbra is fel kell készülnie. Azt mondja, hogy ha ez bekövetkezne, természetesnek tartja, hogy magához vegye testvére gyerekeit.