A szátoki férfi tavasszal elkötött egy autót, majd felvette ismerősét, bedrogoztak és autókáztak. A rendőrök egy utcában igazoltatták őket és megtalálták náluk a kábítószer gyanús fehér port is. A rendőrség most zárta le a nyomozást az ügyben.

Március 6-án az éjszakai órákban Balassagyarmaton a 23 éves szátoki férfi, egy ház előtt parkoló nyitott autóba ült, majd beindította a benne lévő kulccsal és elhajtott vele, a tulaj tudta és engedélye nélkül. A rendőrök a Szent Imre utcánál igazoltatták a férfit és az utasát, egy 20 éves csengeri férfit. Az ellenőrzés során az autó kesztyűtartójában alufóliába csomagolt fehér port, kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök.

A rendőrség fotója.Forrás: police.hu

A beszerzett adatok szerint

a 23 éves férfi vette a kábítószert, amiből az indulás előtt mindketten fogyasztottak.

A nyomozás során kirendelt szakértő véleménye alapján, a lefoglalt por N-etilhexedron hatóanyagot tartalmaz, ami kábítószernek minősül.

Rendőrségi fotó a kábítószergyanús anyagról.Forrás: police.hu

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai a 23 éves férfi ellen jármű önkényes elvétele, kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása, míg a 20 éves csengeri férfi ellen kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást most lezárták, az ügy iratait pedig átadták az ügyészségnek. A nyomozók a 23 éves férfi ellen a bódult állapotban elkövetett járművezetés megalapozott gyanúja miatt kezdeményezték az eljárás lefolytatását.