Leütötte majd elrabolta egy asszony táskáját egy budapesti fiú - videó

A lépcsőházban vette el a táskáját, gif
Vágólapra másolva!
Egy 16 éves budapesti fiú több nőtől is úgy lopta el a táskájukat, hogy letépte a vállukról majd elszaladt. Az egyik esetben hazáig követett egy asszonyt, majd a lépcsőházban támadt rá. Úgy megütötte, hogy a nő elájult, majd elszaladt a táskával.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a 16 éves fiú tavaly május és június között 5 nőtől lopta el a táskájukat úgy, hogy letépte a vállukról majd elszaladt.

Egy későbbi, októberi esetben meg is verte az asszonyt, hogy el tudja lopni a táskáját.

A fiú többnyire a XX. kerületben lopott, egy alkalommal a IX. kerületi Boráros téren támadt meg egy nőt, októberben pedig a XXII. kerületben csapott le. A nők többnyire gyalogoltak az utcán, vagy egy megállóban várakoztak.

Volt olyan eset, hogy a pár perccel korábban megszerzett táskával menekült, majd futás közben egy másik nő válláról is letépte a táskát.

A májustól júniusig tartó időszakban ellopott táskák és a bennük lévő értékek összege egyenként 50-60 ezer forint volt.

A fiú tavaly október 11-én az ismerőseivel buszozott a VII. kerületből a XXII. kerület felé. A buszon cigizni kezdtek és hangoskodtak, ezért a Leányka utcai megállónál a sofőr leszállította őket. Ugyanennél a megállónál szállt le egy asszony is, akit a fiú kifigyelt. Szólt a társainak, hogy mindjárt visszamegy hozzájuk, majd követni kezdte az asszonyt, egészen az otthona bejárati ajtajáig. Az asszony kinyitotta az ajtót majd belépett a lépcsőházba, ekkor már közvetlenül mögötte volt a fiú, és megragadta a táskát és próbálta azt kitépni az asszony kezéből, de az jó erősen fogta, ezért végül elengedte, és az ajtón kívül maradt.

Az asszony igyekezett becsukni az ajtót, de a fiú belökte azt, belépett a lépcsőházba, majd nagy lendülettel, ököllel megütötte az asszony fejét. Az ütéstől az asszony beverte a fejét a postaládákba, elesett és rövid időre elájult.

A fiú felkapta a táskáját és elmenekült. A táska és a benne lévő tárgyak összege 40 ezer forint volt.

Az ügyészség erőszakkal elkövetett lopással és rablással vádolja a fiút. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fiatalkorúak börtönére.

A vád szerint két esetben a fiú egy 17 éves lánnyal osztozott a lopott holmikon, ezért a lányt orrgazdasággal vádolja az ügyészség. Őt közmunkára ítélheti majd a bíróság – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.