Vascsővel verte szét egy magyar lány fejét az olasz sorozatgyilkos, az áldozat családja 35 millió forint kártérítést követel

Vágólapra másolva!
Az élete hátralévő részét valószínűleg börtönben fogja tölteni az az olasz férfi, aki 2018-ban megölt egy magyar lányt Modenában. Mata Arietta kivégzéséért húsz év börtönt kapott, azonban Pasquale C.-t a közelmúltban egy másik gyilkossággal is összefüggésbe hozták - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Az örömlányként dolgozó Ariettát a gyilkos a kocsijába csalta, ahol dulakodni kezdtek.

A nő ellenállt, és elfutott, de az ötvenéves támadó elkapta és hátulról szétverte a fejét egy vascsővel.

Egy ideig autózott a holttesttel, végül a vonatállomáson az érkező szerelvény elé vetette, hogy úgy tűnjön, a lányt a vonat gázolta halálra.

A rendőrök 220 ezer forintnak megfelelő eurót foglaltak le a gyilkostól, amit Ariettától vett el, de a családja ebből semmit nem kapott meg. A többi pénzt a gyilkos egyébként egy játékgépbe dobálta és azonnal elbukta - írja a Blikk.

„A fiatal lány elvesztése miatt van egy kártérítési igényünk az elkövetővel szemben, amit a bírósághoz már benyújtottunk. Ez az összeg százezer euró, azaz durván 35 millió forint. Nyilvánvalóan az elkövető nem rendelkezik ekkora vagyonnal, de a túlzsúfoltság miatt szoktak kártérítést kapni Olaszországban a fogvatartottak, amit majd levonhatnak tőle” – nyilatkozta a Vasárnapi Blikknek dr. Lakatos Csilla, Arietta családjának jogi képviselője.

Másokat is megölt már korábban

A sorozatgyilkos férfi még 1994-ben ölte meg az első embert, akkor egy idős nővel végzett, miután kirabolta. Szabadulása után nem sokkal egy ügyvédnőt ölt meg: az 56 éves Elena Morandit 2017 novemberében begyógyszerezte, a magatehetetlen nőre pedig rágyújtotta a lakását. Az otthonából a számítógépét és némi készpénzt vitt el.

A magyar lány kivégzése csak ezután, 2018 januárjában következett, de a jogásznő megölésével a férfit csak most hozták összefüggésbe. Ahogy Arietta esetében, úgy itt is öngyilkosságnak próbálta álcázni a szörnyű tettét.

– mondta dr. Lakatos.

Két évet várt a családja, hogy eltemethessék

A lány holttestét a nyomozás miatt sokáig ki sem adták a hatóságok, a szerény körülmények között élő családja pedig nem is tudta kifizetni a hazaszállítás költségeit. A Blikk elérte telefonon Arietta édesapját is.

– nyilatkozta megtörten a lány édesapja, Ferenc.

A férfi azt is mondta, szerették volna még utoljára látni, de

Arietta állapota miatt nem engedték, hogy felnyissák a koporsót.

Egyébként két karikagyűrűt adtak át a halottszállítók, ennyi maradt a családjának belőle.