Bajkai István: Niedermülleréknek nem fontos a zeneiskola ügye, ahogy a kultúra, az oktatás sem

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Molnár Antal Zeneiskola egyre furcsább helyzetéről, de szóba került az előválasztás is.
Vágólapra másolva!

A politikus arra a hírre, hogy a Damjanich utcai épületbe mégsem költözhet be a Molnár Antal zeneiskola, amelyik hosszú kálvária után nyerte meg a lehetőséget, úgy reagált, a kerületi Fidesz frakció is próbálja értelmezni a mostani helyzetet. Ez már azért sem könnyű – tette hozzá, mert a jelenlegi városvezetés nem könnyíti meg a helyzetet már azért sem, mert a megválasztott képviselők sem tudnak alapvető információkhoz hozzájutni. Az önkormányzat hivatalos honlapján például a határozatok cím alatt a látogatót a feltöltés alatt felirat fogadja, mindez szembemegy a jelenlegi városvezetés által hangoztatott átláthatósággal.

Ami az épületet illeti, a képviselő emlékeztetett a polgármester szavaira, aki azt nyilatkozta, bár a kiírt pályázatot a tankerület, azaz a zeneiskola nyerte meg, de a z önkormányzat már felvette a kapcsolatot a második helyezettel. Mindez akár azt is jelentheti, a kerület nem kíván szerződni a zeneiskolával. Hozzátette, a kerületi Fidesz szerint ezzel szemben volt egy pályázati kiírás, amit a tankerületi központ nyert meg, ez az állami szerv átadná az épületet a Molnár Antal Zeneiskolának,ám a szerződés körül jogi viták keletkeztek. Ezek egyike és erről a polgármester nem beszélt még soha, hogy az ingatlannak a kerületi önkormányzat nem kizárólagos tulajdonosa, résztulajdonnal bír még a református egyház is. Bajkai István emlékeztetett, a polgári jog szerint egy ilyen szerződésben minden félnek szerződésben kell állnia egymással. Ám ezzel szemben az önkormányzat egy olyan szerződéstervezetet küldött el a tankerületi központnak, ami szerint az ingatlannak ő az egyetlen tulajdonosa, ez pedig helytelen.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.