Mindent tagad a szomáliai migráns, aki brutálisan megvert és szexuálisan zaklatott egy lányt Budapesten

tárgyalás, Pesti Központi Kerületi Bíróság - Fővárosi Törvényszék, 2021.06.30.
Vágólapra másolva!
A szomáliai migráns egy belvárosi szórakozóhelyen ismerte meg az egyetemista lányt. Az este végén haza akarta kísérni, majd útközben, az egyik téren rátámadt és szexuálisan zaklatta a vád szerint. Egy amerikai férfi mentette meg a lányt. Ő a vallomásában elmondta, hogy amikor meglátta őket, a férfi rajta feküdt a lányon, átfogta a nyakát és befogta a száját. Akkor a lánynak a cipőjéig le volt tolva a nadrágja. A szomáliai migráns mindent tagadott a bíróságon. 
Vágólapra másolva!

A mai tárgyalás technikai okok miatt több mint 30 perces késéssel indult, majd annak az amerikai férfinak az írásban tett vallomását olvasták fel, aki megmentette az egyetemista nőt. Leírta, hogy éppen hazafelé sétált, amikor hangokat hallott a VII. kerületi parkból.

Mélyről jövő, női sírásnak hallatszott. Amikor közelebb ért, olyan hangot hallott, mintha valaki fájdalmában felnyögött volna. Mintha "behatolás érte volna".

Megpróbált hangosan beszélni, hogy hátha reagál valaki. Akkor megint egy sikoltást hallott, de mintha valaki befogta volna a száját.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Próbálta azt imitálni, hogy többen vannak, ezért úgy tett, mintha a barátaihoz is beszélne közben. Ezek után meglátta őket,

a nő a hasán feküdt, a férfi pedig rajta. A migráns az egyik karjával átfogta a nyakát, a másik kezével pedig befogta a száját.

Ekkor odasietett, és azt mondta a támadónak, hogy másszon le a nőről, aki ezt meg is tette.

A nő felült és felhúzta a nadrágját, ami le volt húzva a cipőjéig.

A szomáliai migráns ekkor többször megütötte a férfit, majd elindult onnan. A férfi ekkor mondta a nőnek, hogy hívja a rendőrséget. A migráns ezt meghallotta, visszament és ököllel verni kezdte a férfi fejét, aki ettől elesett. A támadó tovább rugdosta a földön, valamint a fejét is próbálta betörni. A migráns akkor menekült el, amikor segítségért kiabált. Ezek után hívta a rendőrséget.

A tanú bevallása szerint horzsolásokat látott a nőn, valamint később elkezdett feldagadni az arca.

Őt is brutálisan megverte a migráns, azóta is kattog az álla, elöl letört az egyik foga, az orra pedig azóta nincsen középen, és fájdalmat érez benne, amikor mosolyog. Ezenfelül a támadó szemét is eltalálta, amitől látásproblémái lettek.

A migráns úgy reagált a vallomásra, hogy abból semmi sem igaz, állítása szerint a park kameráinak felvételei is bizonyítani fogják ezt.

Nem aggódott érte

Később a nő barátnőjének a vallomását olvasták fel, akivel együtt szórakoztak azon az estén. Elmondása szerint nagyon sokat ittak akkor este, így nem emlékszik mindenre. A szórakozóhelyen először csak ültek és beszélgettek, majd táncolni kezdtek.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezek után ő találkozott egy régi ismerősével, egy fekete férfival, akivel már korábban többször is lefeküdt. Ő hazament azzal a férfival, azt viszont nem tudta megmondani, hogy a nő kivel volt ezek után a szórakozóhelyen. Később próbálta hívni telefonon, de nem érte el.

Bevallása szerint nem aggódott érte, mivel korábban is előfordult már, hogy hazament egy férfival, és ilyenkor nem vette fel a telefont.

Csak a rendőröktől tudta meg, hogy mi történt a barátnőjével.

A kamerák nem mindenben tudtak segíteni

A Kéthly Anna tér környékén lévő kamerák nem látnak rá az egész parkra, így nem látszódott, hogy pontosan mi történt.

A rendőrök viszont a bejelentés után nyomon tudták követni a férfi mozgását a térfigyelő kamerák segítségével, majd el tudták fogni. Megtalálták nála a nő telefonját is.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem találtak DNS mintát

Orvosszakértői vélemény készült a nő és a megvert férfi sérüléseiről is. A szakértők szerint a férfinak több zúzódásos sérülése lett, ezek közül egyik sem volt 8 napon túl gyógyuló.

Minden adott volt ahhoz, hogy súlyos sérülései legyenek, de ez szerencsére nem következett be.

A nőnek hasonlóan több zúzódásos sérülés volt a fején, valamint a füle mögött karmolások voltak. A sérüléseiből egyértelműen kiderült, hogy a migráns ököllel verte az arcát. A nő biztos abban, hogy megtörtént a szexuális erőszak, ezért megvizsgálta egy nőgyógyász is.

Ez a vizsgálat nem talált olyan sérülést, ami erőszakra utalhatna, férfi eredetű DNS-t nem mutattak ki a hüvelyében.

A szakértői vélemények felolvasása után a tárgyalás véget ért, novemberben várható folytatás.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, a 25 éves nő 2020. január 20-án egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen ünnepelte barátnőjének sikeres államvizsgáját, ahol a két lány megismerkedett két férfivel. Hajnalban a nők külön indultak haza. A migráns felajánlotta a nőnek, hogy hazakíséri. Séta közben a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta az egyetemistát azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigarettát.

A parkban aztán szexelni akart vele, de ezt a nő egyértelműen elutasította.

A migráns ekkor erőszakossá vált, befogta a nő száját és megpróbálta megerőszakolni.

A sikoltozását egy férfi hallotta meg, és azonnal a segítségére sietett. A szomáliai migráns azonban rá is rátámadt, többször megütötte és megrúgta. Ezek után, a nő telefonjával együtt elmenekült a helyszínről.

A rendőrök fél nappal később, a Teleki téren fogták el a migránst, akinél megtalálták a nő telefonját is.