5 493 609 fő a beoltottak száma

koronavírus elleni oltás Semmelweis Egyetem
Budapest, 2021. május 25. Egy nővér beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával a Semmelweis Egyetem Külső Klinikai Tömb Ortopédiai Klinika szakrendelőjében 2021. május 25-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A beoltottak száma 5 493 609 fő, közülük 4 958 805 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Eddig 5 millió 452 ezren regisztráltak oltásra, és 93%-uk már fel is vette azt. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát.

Budapest, 2021. május 25. Egy nővér beolt egy férfit a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával a Semmelweis Egyetem Külső Klinikai Tömb Ortopédiai Klinika szakrendelőjében, 2021. május 25-én Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe, az erről szóló rendeletet a kormány már kihirdette. Mától Magyarországon is elérhető az unión belüli utazásokat könnyítő EU Covid-igazolás, amelyet legegyszerűbb digitálisan letölteni, vagy otthon kinyomtatni.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm-, és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.