Varga Judit: A gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele!

VARGA, Judit, Varga Judit,
Vágólapra másolva!
Bár alapesetben két hónap állna rendelkezésre, most csak egy hetet kaptunk a Bizottságtól, hogy válaszoljunk az álszent aggodalmakra. Kezd az egész egy folyamatos, véget nem érő koncepciós perre hasonlítani. A határidőt betartottuk, válaszainkat korrekt módon megküldtük a Bizottság részére, írja Varga Judit közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Levelünkben leszögeztük:

  • A Bizottság által kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól.
  • Sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket.
  • Senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást.
  • A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak, a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal.
  • Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele.
  • Ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, a heteroszexuális és a homoszexuális propagandát egyformán.
  • Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik.

Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele! - zárta írását az igazságügyi miniszter.