Apja nyomdokaiba lépett volna a szén-monoxid-mérgezésben meghalt orvos fia

VI kerület Jókai utca 20 szám alatt történt egy szén-monoxid mérgezés. Négyen meghaltak. 2021.06.29.
Vágólapra másolva!
A hétfő éjjel holtan talált családot nagyon szerették Tarpán, ahol az apa évek óta háziorvosként rendelt. Kiderült, hogy a nagyobbik, hétéves fia apja nyomdokaiba szeretett volna lépni.
Vágólapra másolva!

Mécsesek és virágok borítják a Tarpai Egészségház előtti teret. A feketébe öltözött gyászolók döbbent csendben emlékeznek a négytagú családra, akik a hét elején budapesti lakásukban, a VI. kerületi Jókai utcában haltak meg szén-monoxid-mérgezésben - írta meg a Bors a Metropolra hivatkozva.

Az édesapa, a tragédia napjáig Tarpán is dolgozott háziorvosként és belgyógyászként. A család három éve költözött fel Budapestre a gyerekek iskoláztatása miatt, de

a férfi továbbra sem hagyta cserben a falut, és folyamatosan ingázott a főváros és a 300 kilométerre levő település között.

Forrás: Origo

Kedden este nyolckor a Tarpai Egészségháznál több százan gyűltek össze. Az egész települést megrázták a történtek.

- mondta az egyik gyászoló.

A háziorvost bármikor fel lehetett hívni, és mindig ment, ha szükség volt rá, akár éjjel is.

"Mindig lehetett rá számítani. Volt, hogy éjfél körül hívtam fel, mert nagyon rosszul voltam, ő pedig nemcsak hogy felvette a telefont, de azonnal elindult hozzám, hogy segítsen – mondta zokogva az egyik helyi hölgy.

A Jókai utcai lakásnak fel kellett feszíteni az ajtaját, hogy bejussanak a családhoz, de már nem lehetett megmenteni őket. Forrás: Origo

A nagyobbik fiú orvos szeretett volna lenni

Hiába költöztek Budapestre, a család nem tudott elszakadni a községtől. Nemcsak a háziorvos apa járt vissza dolgozni, de az édesanya a gyerekeivel is sok időt töltött itt.

"Elköltözésük után is visszajártak. Nyaranta hosszú időket töltött itt a család. Ha jól tudom, ezen a hétvégén is jöttek volna. A két fiú is imádott itt lenni, gyönyörű és okos gyerekek voltak, akik tele voltak tervekkel.

- mondta a lapnak az egyik neve elhallgatását kérő idős asszony.

Bár még tart a vizsgálat, hogy pontosan mi is okozhatta a tragédiát, nem zárható ki, hogy a kazán szivárgott a lakásban. A nagy meleg miatt valószínűleg minden ablakot, ajtót bezártak a lakásban a klíma miatt, így a meghibásodott kazánból kiszökő gáz nem tudott kijutni a lakásból.