Súlyosan megfenyegették Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ vezetőjét

Szánthó Miklós interjú
Szánthó Miklós interjú
Vágólapra másolva!
A gyermekvédelmi törvény melletti kiállása miatt súlyosan megfenyegették Szánthó Miklóst. Az Alapjogokért Központ vezetője feljelentést tett a rendőrségen. Az Origo szerkesztősége elítéli a súlyos, bolsevik típusú fenyegetést. 
Vágólapra másolva!

A gyermekvédelem melletti kiállása miatt fizikai erőszakkal, csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst, aki viszont nem hátrál meg és feljelentést tesz. Egy „névtelen", vélhetően nemrégiben generált e-mail-címről érkezett levélben maradandó fogyatékosság okozásával, súlyos egészségkárosítással és csonkítással fenyegették meg Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját – erről Szánthó Miklós számolt be Facebook-oldalán. Az álnév és kamu postafiók mögé rejtőző levélíró azt állítja, hogy „élete első bűncselekményét" szándékozik elkövetni, mert szerinte a központ által az elmúlt hetekben folytatott „gyűlöletáradat nem maradhat megtorlás nélkül", nekik is meg kell tapasztalniuk „a másság valódi érzését". „Szánthó Miklós személyre szabott szégyenben fog részesülni", ami a fenyegetés szerint lehet „csökkent munkaképesség", „hátrányos helyzet" vagy „az elsődleges nemi jelleg megváltoztatása".

Mint az ismert, az Alapjogokért Központ egy vállaltan konzervatív, jobboldali elemzőintézet, mely régóta kiáll a hagyományos értékek mellett. Az egyik első szervezet volt, mely már benyújtásakor aktívan támogatta az Országgyűlés által nemrégiben elfogadott, és a Soros-birodalom által irányított nagy nemzetközi támadásokkal járó pedofilellenes törvényjavaslatot, illetve annak gyermekvédelmi módosításait.

Az ügy kapcsán Szánthó Miklós a Mandinernek elmondta, hogy sok támogató üzenet és bátorítás mellett kaptak már ízléstelen, mocskolódó leveleket és posztokat, de az, hogy konkrétan bűncselekménnyel, súlyos testi sértés elkövetésével fenyegessenek, „bár nem idegen az agresszív balliberális propagandától, a mi esetünkben mégis példa nélküli". „Szociálisan éretlen félnótások mindig is voltak, de az ilyen moslékszagú fenyegetőzés, pláne hogy azt a politikai véleményünk miatt kapjuk, minden határon túlmegy. Külön bukét ad a dolognak, hogy

Szánthó Miklós feljelentést tett az őt ért fenyegetés miatt Fotó: Hirling Bálint - Origo

A központ vezetője azt is hangsúlyozta, hogy

Hozzátette:

Jó-e az, ha gyerekeket már óvodában elkezdik elbizonytalanítani a legalapvetőbb igazságokban és akár a szülő akarata ellenére is elmagyarázzák a kislányoknak, hogy lehetnek kisfiúk, a kisfiúknak meg hogy kislányok? Szerintünk ez nem jó, ez nem helyes, a gyermek testi, szellemi és lelki fejlődését minden eszközzel védeni kell."

Feljelentést tettek

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a fenyegető levél hatása, Szánthó Miklós azt válaszolta: „egy tapodtat sem hátrálunk meg, sőt, még eltökéltebben fogjuk képviselni, amiben hiszünk és még bátrabban fogunk dolgozni. Informatikai és biztonsági tanácsadó bevonásával a rendőrségi feljelentést természetesen megtettük és bízunk benne, hogy megtalálják a »bátor igazságharcost«. A bűnnek el kell nyernie méltó büntetését. Persze jobb lenne, ha az illető önként feladná magát – mi ugyanis megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek".

A Szánthó Miklós elleni súlyos fenyegetést az Origo szerkesztősége is elítéli.