175 migránst, és két embercsempészt fogtak el Magyarországon az elmúlt 24 óra alatt.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 121 szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában

Elsőként Vaskút, Bácsbokod, Bácsalmás és Katymár területén területén tartóztattak fel 26 migránst. Az elfogott migránsok szírnek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanezen a napon újabb 95 illegális migránst tartóztattak fel Katymár, Bácsalmás, Gara, Kisszállás és Hercegszántó területén, emellett egy embercsempésszel szemben büntetőeljárás indult.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 24 migránssal szemben intézkedtek

Szeged, Klárafalva és Ásotthalom területén összesen 9 migránst fogtak el. A migránsok bangladesinek, szírnek és marokkóinak vallották magukat, ám hiteles iratokat nem tudtak felmutatni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A rendőrök emellett a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során további hét migránssal szemben intézkedtek. A migránsok afgánoknak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanezen a napon további nyolc migránst fogtak el Szeged és Ásotthalom területén, akik között szír, iraki, líbiai, afgán és bangladesi is volt, ám hiteles iratokkal nem rendelkeztek.

A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Egy szerb embercsempész kisteherautója rakterében tizenkilenc migránst szállított Enyingen

A rendőrök június 30-án délután 1-kor a 64-es számú főút 31-es kilométerszelvényében, Enyingen ellenőriztek egy magyar honosságú kisteherautót, és sofőrjét. Az autót vezető szerb férfin kívül 2 iraki, és 17 szír migránst találtak benne, akik nem rendelkeztek hiteles iratokkal. A rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték őket. Elszámoltatásuk folyamatban van.

Forrás: Police.hu

Baranya megyében egy migránst fogtak el

A szír férfit Mohács területén tartóztatták fel. Mivel sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta hitelesen igazolni, a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A budapesti rendőrök 2 migránst fogtak el

A két szír fiatalt a X. kerületben, a Népliget területén igazoltatták, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A rendőrök a migránsokat elfogták és a kerületi rendőrkapitányságra, majd a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságra vitték őket.

A rendőrök hét migránssal szemben intézkedtek intézkedtek az elmúlt 24 órában Nógrád megyében

16 óra 35 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy Szendehely-Katalinpuszta belterületén egy teherautó rakodótérből dörömbölést hallottak.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a kamion rakodóterében hét afgán férfi rejtőzött, akik hiteles iratok nélkül próbáltak meg belépni az országba.

Egy migránst fogtak el Békés megyében

A magát albánnak valló férfit június 30-án este negyed 10 körül Elek külterületén tartóztatták fel a rendőrök. Mivel hiteles iratokkal nem rendelkezett, a férfit a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre vitték, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellene.