Magyarország által támogatott iskolákat látogatott meg Azbej Tristan Ghánában

Azbej Tristan, Ghána, Hungary Helps - Magyarország segít
Magyarország a Hungray Helps programon keresztül 250 ezer embernek teremtette meg a szülőföldjén maradás lehetőségét
Vágólapra másolva!
Támogatott iskolákat keresett fel és sportlétesítményt adott át Ghánában Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Látogatásának további célja volt a humanitárius szükséghelyzet felmérése, elsősorban az afrikai országi északi, különböző fenyegetéseknek jobban kitett régiójában - mondta telefonon Azbej Tristan.

Az egyik meglátogatott helyszín a fővárostól, Accrától északra fekvő Kofuridua településén volt. A

New Will Akadémián olyan gyerekeknek nyújtanak oktatási lehetőséget, akik egyébként nem részesülhetnének oktatásban.

Ez egy ghánai kezdeményezés, amelyhez öt éve csatlakoztak magyar építészek és civilek az Afrika Másként Alapítványtól.

A Hungary Helps egyrészt támogatta a 12 tantermes iskola épületének befejezését a halmozottan hátrányos helyzetű közösség számára. Segített a Hungary Helps önkéntes programba jelentkezők eljuttatásában az adott helyszínekre, illetve a programok megvalósításában.


Az államtitkár beszámolt arról is, hogy csütörtökön Accra külterületén átadta a Don Bosco karitatív gyermekvédelmi szervezet által fenntartott központ magyar támogatással felépült sportkomplexumát.

A létesítmény a rendkívül tragikus sorsú, az embercsempész bandák fogságából kimentett, szexuális erőszaknak kitett gyerekek rehabilitációs központja.

A gyerekeket befogadják és nevelik. A magyar támogatásnak köszönhetően megnyílik az egészséges testnevelés lehetősége.

Azbej Tristan kiemelte, hogy önkénteseik online oktatással, és más adományokkal járultak hozzá a gyerekek jólétéhez. A kezdeményezéshez csatlakozott a magyar sportvilág is.

A Ferencvárosi Torna Club sportszeradományt küldött a létesítményt birtokba vevő gyerekeknek.

A politikus beszámolt arról is, hogy pénteken Ghána északi, súlyosan hátrányos helyzetű részébe utazott, amelyet jelenleg még a béke, a különböző felekezetek, vallások békés egymás mellett élése jellemez, de a helyzetet veszélyeztetik az északi szomszédja, Burkina Faso területéről be-betörő szélsőségesek, terroristák, továbbá az általuk terjesztett ideológiák.

A Hungary Helps program kiemelt célja a keresztény közösségek védelme, megóvása az iszlám szélsőségességtől.

Továbbá a helyi közösségek megerősítése, megelőzendő az elvándorlást, az Európába irányuló migrációt. Azbej Tristan kifejtette:

Magyarország a Hungray Helps programon keresztül 250 ezer embernek teremtette meg a szülőföldjén maradás lehetőségét,

miközben más európai országok Európába hívták a migránsokat, majd hibájukat felismerve most visszatoloncolják őket.
Ezzel szemben Magyarország, a magyar kormány - a magyar emberek együttérzésétől kísérve - végig a szülőföldön maradást támogatja - mondta.