Az évek óta prostituáltként dolgozó nőnek már több nem kívánt terhessége is volt, és többször spontán elvetélt. Három gyerekét a rokonai nevelik, de nem tartja velük a kapcsolatot. Tavaly nyáron egyedül szülte meg a gyerekét egy mezőgazdasági területen, és magára hagyta. A rokonoknak azt mondta, hogy a közeli kórház erre a célra kihelyezett inkubátorában helyezte el. Első fokon 10 év fegyházra ítélte a bíróság.

A nő 16 éves kora óta rendezetlenül élt, bel- és külföldön is dolgozott prostituáltként, ebből tartotta fenn magát. Az évek során többször volt abortusza, és többször az is előfordult, hogy spontán elvetélt. Három kisgyerekét a hozzátartozóik nevelik, a nő nem tartja velük a kapcsolatot.  2019 őszén újra teherbe esett, de nem járt terhesgondozásra és orvoshoz sem. Tavaly márciusban felkereste a testvérét, aki a terhessége miatt befogadta. Pár hónappal később júniusban 

nem szólt senkinek sem, amikor beindult nála a szülés. 

Elment a település határában lévő mezőgazdasági területre, ahol megszülte az egészséges és életképes kisfiát. A szülés után viszont nem gondoskodott 

a földön fekvő csecsemőről, hanem inkább paladarabokkal letakarta és magára hagyta, majd visszatért testvére házába. 

Amikor a rokonai kérdőre vonták, azt mondta nekik, hogy az újszülöttet a közeli kórház erre a célra rendszeresített inkubátorába tette. A magára hagyott kisfiú hamar meghalt.

Az Egri Törvényszék  tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a nőt, továbbá a törvényszék megszüntette a szülői felügyeleti jogát is  a három gyerekével kapcsolatban. A nő beismerte a tettét a bíróságon és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, és nem élt jogorvoslattal az ítélet ellen. A védője enyhítés miatt fellebbezett, hogy csökkentsék a kiszabott büntetés időtartamát, és azért, hogy enyhébb végrehajtási fokozatot állapítsanak meg. 

Az ügyészség az ítélet helybenhagyását javasolta, mert álláspontjuk szerint, az elsőfokú bíróság igen méltányos büntetést szabott ki a nővel szemben. 

A minősített emberölés büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. A törvényi minimumban megállapított fegyházbüntetés további enyhítésének nincs indoka. Életkoruk szerint ugyanis nem lehet különbséget tenni a gyermek sértettek között. A vádlotti személyiség társadalomra veszélyességének értékelése mellett a büntetésnek az általános megelőzés céljait is szolgálnia kell. Nincs a nővel szemben olyan méltányolható indok, ami a büntetés kiszabásánál irányadó középmértékhez – jelen esetben 15 év – képest ennyivel enyhébb büntetés elrendelését indokolta volna.  Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla fog dönteni.