A kormány pont azt várja ettől a konzultációtól, hogy az emberek mondják el a véleményüket

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a a nemzeti konzultációról, a gazdaság újraindításáról.
Vágólapra másolva!

A politikus is beszélt arról, amit a miniszterelnök is megemlített, hogy amennyiben sikerül elérni az öt és félmilliós beoltotti számot – erre ma kerül sor -, akkor megszűnik a maszkhasználat beltéren is, a tömegrendezvényekre védettségi igazolvánnyal lehet menni. Arra a felvetésre, hogy például a delta variáns megjelenésétől, kell-e tartani, úgy felelt a képviselő, azt ki lehet jelenteni, a Magyarországon alkalmazott összes vakcina biztonságos és megvédi azt, aki beoltatta magát.

Van azonban hárommillió ember, aki nem oltatta be magát, rájuk lehet ez veszélyes. A magyar egészségügy képes ellátni azokat, akik nem vették fel az oltást és bajba kerülnek, ma már szerencsére jóval kisebb terheléssel kell megküzdenie az orvosoknak, ápolóknak. Persze azt nem lehet tudni, hogy a megbetegedetteket képesek-e meggyógyítani, de mindent megtesznek értük. A beoltottak a legnagyobb nyugalommal élhetnek, utazhatnak, nyaralhatnak.

A teljes interjút itt olvashatják.