Varga Judit igazságügyi miniszter ma a Facebook-oldalán jelentette be, hogy A Magyar Közlönyben ma reggel megjelent, a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról szóló kormányhatározat értelmében gátat kívánnak szabni a Magyaroszágot ért antidemokratikus támadásoknak.

A demokratikusan elfogadott gyerekvédelmi törvény kapcsán hazánk az elmúlt hetekben rengeteg bírálatot kapott több európai uniós tagállam vezető politikusától is. Több politikus is olyan durva és antidemokratikus kijelentéseket tett amellyel átlépték a vörös vonalat. Ezek a hatalmi indíttatású, tiszteletlen megnyilatkozások mind a rég letűntnek hitt gyarmatosító beidegződésekből és a felsőbbrendűség hamis elgondolásából következnek - írja Varga Judit. 

A Magyar Közlönyben ma reggel megjelent, a Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai támadásokról szóló kormányhatározat értelmében a kormány fel kívánja venni a harcot az aljas lejárató kampánnyal szemben amit hazán ellen indítottak a gyerekvédelmi törvény kapcsán.

Ezért a kormány döntése alapján a mai nap folyamán levélben tájékoztatom az európai uniós politikai élet szereplőit, valamint az uniós és a tagállami szerveket és tisztségviselőket a kormányhatározatban foglaltakról, a gyermekvédelmi törvény tartalmáról, továbbá a Kormánynak a magyar gyermekvédelmi politikával szembeni támadásokkal kapcsolatos álláspontjáról."

-írta a miniszter.