Rejtett kamerás felvételt készített a Metropol a mára teljesen elviselhetetlenné és élhetetlenné váló Blaha Lujza térről. Hajléktalanok odapiszkítanak a bokor mögé, belehánynak az ivókútba vagy a lábukat mossák benne. Néhány évvel ezelőtt javulásnak indult a helyzet, az utóbbi időben azonban visszatért a hajléktalanhordák miatti mocsok és bűz. 

Hajléktalantömeg fényes nappal, alvó csövesek minden sarkon: egy tipikus hétfő reggel a Blaha Lujza téren. A Metropol megkérdezte a környéken élőknek és dolgozóknak a véleményét Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjáról, ahol van zene, rögtönzött ülőhelyek, vizeletszag, furcsa pózokba hajtogatott emberek és trükkös, lehúzós jósnők is - írja a lap. 

Forrás: videa.hu

Ha 1–5-ig kellene osztályozni Pikó András munkáját, akkor az egyes alá lenne

Csak rossz tapasztalataim vannak. A Népszínház utcában, a 4-es metró feljárója katasztrófa. A Blaha Lujza tér is tragikus. Ráadásul nemsokára kezdődik a felújítás, ezek az emberek meg úgyis maradni fognak – mondta a lapnak az egyik környéken lakó. 

A Blaha jelenlegi állapotának az az oka, hogy a VIII. kerület legjobb emberét leváltották. Kocsis Máté, őt nagyon kedveltük. Ő helyre rakta a kéregetőket, a hajléktalanokat, rendet csinált az aluljáróban. A mostani polgármester, Pikó András, őt nem szeretjük. Ami rend volt a Népszínház utcában, az, mióta ő van, nulla. Köztéri vécét kéne helyezni ide a térre, mert itt végzik el a dolgukat a hajléktalanok. Odakakálnak a bokor mögé, de láttam olyat is, hogy belehánytak az ivókútba – ezt már egy helyi nyugdíjas mondta, hozzátéve, hogy ha 1–5-ig kellene osztályozni Pikó András munkáját, akkor az egyes alá lenne.

Nem ismerek olyan embert, aki azt mondaná, „ez a Pikó egy jó ember". Erre a dologra ugyanolyan alkalmatlan, mint Karácsony a főpolgármesterségre, az is egy nulla.

Egy hölgy - aki egykor a környéken dolgozott - pedig közölte, hogy 12 évig dolgozott éjszaka ezen a környéken, verekedés, rendőrség, minden volt. Itt esznek, vergődnek, zenélnek. Szerinte több járőr kéne ide, és büntetni kellene. Ezek a hajléktalanok már évek óta idejárnak, ismerik egymást, haverkodnak– osztotta meg a hölgy a tapasztalatait.