Gyurcsány Ferenc újabb botrányfóruma, most Gyöngyösön - videó

Dobrev Klára; GYURCSÁNY Ferenc; Gyurcsány Anna kézen fogva Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikus családja politikus felesége szavazás SZEMÉLY TÁRGY választási plakát
Budapest, 2018. április 8. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, miután szavaztak a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. A háttérben a házaspár gyermeke, Gyurcsány Anna. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Demokrácia Gyöngyösön. A Heves megyei város lakosaival találkozott kedden a DK elnöke. Ezúttal ellentüntetők nélkül. Gyöngyös baloldali polgármestere ugyanis utasította a rendőrséget, hogy Gyurcsány Ferenc utcafórumán semmiféle tüntetést ne engedjenek meg. 
Vágólapra másolva!

A helyszínen nagy erőkkel vonultak fel a rendőrök. Civilruhások, egyenruhások egyaránt. A DK-stábja tanult a dunaújvárosi balhéból, erősítést kért. Gyurcsány láthatólag élvezte, hogy ezúttal nincsenek bekiabálások. Laza öltözetben lépett a nyilvánosság elé. Felszabadultnak tűnően beszélt, időnként azért nehezen követhető gondolatmenetekbe is belefogott. A hőség miatt azonban nem mindig tudta lekerekíteni a mondandóját. Szelfizni azért lehetett vele. Próbáltuk kérdezgetni is, de szokás szerint nem válaszolt újságírói kérdésekre.

A rendőrség nyilatkozata

A rendőrség visszautasítja ezt az állítást, mert mindenkor a jogszabályoknak megfelelően, pártbefolyástól mentesen látja el feladatait, részére egyedi utasítást - a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvénynek megfelelően - csak a belügyminiszter adhat.