Demokrácia Gyöngyösön. A Heves megyei város lakosaival találkozott kedden a DK elnöke. Ezúttal ellentüntetők nélkül. Gyöngyös baloldali polgármestere ugyanis utasította a rendőrséget, hogy Gyurcsány Ferenc utcafórumán semmiféle tüntetést ne engedjenek meg. 

A helyszínen nagy erőkkel vonultak fel a rendőrök. Civilruhások, egyenruhások egyaránt. A DK-stábja tanult a dunaújvárosi balhéból, erősítést kért. Gyurcsány láthatólag élvezte, hogy ezúttal nincsenek bekiabálások. Laza öltözetben lépett a nyilvánosság elé. Felszabadultnak tűnően beszélt, időnként azért nehezen követhető gondolatmenetekbe is belefogott. A hőség miatt azonban nem mindig tudta lekerekíteni a mondandóját. Szelfizni azért lehetett vele. Próbáltuk kérdezgetni is, de szokás szerint nem válaszolt újságírói kérdésekre.

A rendőrség nyilatkozata

A rendőrség visszautasítja ezt az állítást, mert mindenkor a jogszabályoknak megfelelően, pártbefolyástól mentesen látja el feladatait, részére egyedi utasítást - a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvénynek megfelelően - csak a belügyminiszter adhat.