5 millió 519 ezer embert oltottak be Magyarországon

Békéscsaba, 2021. július 6. Farkas-Csamangó Ágnes orvos az oltásról tájékoztat egy nőt, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával, középen Fekete Beáta asszisztens a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 6-án. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Közzétette a kormány hivatalos tájékoztató oldala az oltottak számára vonatkozó legfrissebb adatokat.
Vágólapra másolva!

Az oldal azt írja, hogy a beoltottak száma 5 519 495 fő, közülük 5 102 847 fő már a második oltását is megkapta.

A regisztráltak száma 5 millió 466 ezer fő, és 93 százalékuk már fel is vette az oltást.

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően sikerült letörni a járvány harmadik hullámát.

Miután Magyarország átlépte az 5,5 millió beoltottat, szombaton életbe lépett az újraindítás következő fokozata. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Farkas-Csamangó Ágnes orvos az oltásról tájékoztat egy nőt, mielőtt beoltják a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával, középen Fekete Beáta asszisztens a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 6-án Forrás: MTI////Rosta Tibor

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható.

Egyes oltópontokon Janssen és Moderna-oltás is elérhető.