Súlyosabb büntetést kaphat egy emberkereskedelem miatt elítélt bűnszervezet

Vágólapra másolva!
A Fejér Megyei Főügyészség súlyosításért fellebbezett a Székesfehérvári Törvényszék által kiszabott ítélet ellen annak a négytagú szervezetnek az ügyében, akik kizsákmányoltak egy kiszolgáltatott helyzetben lévő, dunaújvárosi nőt.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség 2020 júliusában vádiratot nyújtott be a szervezetet irányító férfi, illetve két rokona, és egy negyedik társuk ellen.

A férfi 2019 márciusától augusztusáig a kiszolgáltatott helyzetben tartott

dunaújvárosi nőt prostitúcióra vette rá, majd az összes megszerzett pénzét elvette. A férfi két rokona a prostitúcióból származó pénz tisztára mosása érdekében bankszámlát nyitott, amelyre a nő a jövedelmét utalta.

A bűntársak a bankszámláról felvett összegeket a szervezetet irányító férfinak átadták, amellyel közel 1.400.000 forintot szerzett meg.

A Székesfehérvári Törvényszék

a férfival szemben 8 és fél év fegyházbüntetést, illetve 8 év közügyektől eltiltást szabott ki,

és megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, sőt, még a korábbi büntetéséből engedélyezett feltételes szabadságot is megszüntette.

A törvényszék a férfi két rokonával szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, míg negyedik társukat felmentette.

A főügyészség az ítélet ellen az

I., a II. és a III. rendű vádlottak esetében a bűnszervezeti elkövetés megállapítása, illetve a büntetés súlyosítása, a negyedik vádlottal szemben pedig a bűnösség megállapítása és a vádiratban javasolt büntetés kiszabása érdekében fellebbezett

- írja az Ügyészség oldala.