B. Krisztián lúgos orvos néven vált ismerté, miután 2013-ban lúggal öntötte le a korábbi szeretője, Renner Erika nemi szervét. Az orvost tavaly ítélte el jogerősen a kúria, mostanra pedig a kártérítési per is befejeződött. A férfinak 25 millió forintot kell fizetnie a nőnek. Renner Erika az Origónak elmondta, hogy örül az ítéletnek, de nem kifejezetten a pénz miatt, hanem hogy idáig tudta vinni az ügyet. Reméli, hogy ezentúl más bántalmazottak sem fogják hagyni magukat.

Több mint 8 évvel a brutális támadás után a bíróság jogerős ítéletet hirdetett a lúgos orvos kártérítési perében. Ezek alapján a férfinak 25 millió forintot kell fizetnie Renner Erikának 15 nap alatt. Ezen kívül ki kell még fizetni a perköltséget, ami félmillió forint, és a 2 milliós fellebbezési illetéket is. Renner Erika az Origónak elmondta, hogy még nincs teljesen vége az ügynek, hiszen hamis vád miatt folyamatban van még egy eljárás.

Egy börtönben ülő férfi ugyanis azzal vádolta meg Erika mostani élettársát, hogy ő az, aki fel akarta bérelni a rabot a nő megtámadására.

Renner ErikaForrás: Csudai Sándor - Origo

Még vannak elvarratlan szálai az ügynek, de természetesen örülök annak, hogy odáig eljutott az ügy, hogy a büntetőeljárás jogerősen lezárult és most már a kártérítési per is. Igenis, aki elkövet egy ilyen bűncselekményt, az nem csak büntetőjogilag felel, hanem anyagilag is– mondja Renner Erika, majd hozzáteszi, hogy egy nagyon magasszintű, jó ítélet volt, ahol végre leírták, mi is történt pontosan.

A 25 millió forint nem kevés pénz, de a nő szerint eltörpül amellett, amit ő beletett anyagilag az ügybe az elmúlt 8 év alatt. Azt mondja, nagyon sokba kerültek a kezelései és el is kellett költözniük, mert a lánya többé nem tudott már abban a lakásban aludni, ahol őt megtámadták. Ennek ellenére nem akartak több kártérítést kérni nehogy elveszítsék a pert.

Renner ErikaFotó: Hirling Bálint - Origo

"A magyar joggyakorlatban az a helyzet, hogy ha én 50 milliót kérek, és abból csak 25-öt ítélnek meg, akkor én azzal pervesztes vagyok, és annak rögtön a 6 százalékát levonja az állam. Nagyon jól be kellett állítani az összeget. Mivel precedens a bűncselekmény és a sérülés is, nagyon nehéz volt megállapítani, hogy egy ilyen sérülés minősége mit jelent, amit a magyar jog el fog fogadni. Tudom, hogy ez egy nevetséges összeg, nem csak Amerikában, hanem Európában is, de úgy éreztük, hogy a magyar joggyakorlat ennyit fog engedni" – magyarázza a nő, majd hozzáteszi, hogy kifejezetten örül az ítéletnek, mert emiatt,

reményei szerint más áldozat sem fogja hagyni magát, hanem végigviszi az ügyét és kártérítést kap.

B. Krisztián, a lúgos orvos az egyik tárgyalsán.Forrás: Csudai Sándor - Origo

Ahogy azt korábban megírtuk, a lúgos orvosként elhíresült B. Krisztián 2013-ban elment volt szeretője, Renner Erika lakására, aholmegkötözte, nyugtatót és altatót adott be neki, majd levetkőztette és maró anyagot öntött a nemi szervére.

Ettől a nőnek másod- és harmadfokú égési sérülései lettek, ami életveszélyt okozott. A sérülések több korrekciós műtét után is maradandóak. A lúgos orvost hosszas tárgyalás után végül tavaly sikerült jogerősen elítélni. Akkor a kúria fenntartotta a harmadfokon kiszabott 11 éves börtönbüntetését.