Év elején próbált meg egy budapesti férfi 40 migránst Ausztriába csempészni, de még azelőtt elfogták, hogy ez sikerülhetett volna neki. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az embercsempész ivott is mielőtt a volán mögé ült, ezért ittas vezetésért is felelnie kell a bíróságon.

január 5-én éjjel, Szegednél egy budapesti férfi teherautójában

találtak 40 migránst, akiket 2000 euró ellenében vitt volna Ausztriába.

Az embercsempész tudta, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt. Már úton volt Nyugat-Európa felé, amikor a Készenléti Rendőrség járőrei január 6-án, hajnali 1 óra után nem sokkal Kecskemétnél elfogták.

A rendőrség helyszíni fotójaForrás: poice.hu

Kiderült, hogy az embercsempész

részegen ült a volán mögé, ezért a helyszínen elvették a jogosítványát, a migránsokért kapott pénzből pedig 840 eurót lefoglaltak.

Az ügyészek a letartóztatás alatt álló férfivel szemben, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet és ittas vezetés miatt emeltek vádat. Végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását javasolják vele szemben azzal együtt, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől. Emellett azt is javasolják, hogy a lefoglalt 840 eurót kobozzák el tőle. A férfi sorsáról a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.