Riasztást adott ki a hőség miatt a meteorológiai szolgálat

Vágólapra másolva!
Első, illetve másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig szintén a hőség miatt életbe léptette a vörös kódot. 
Vágólapra másolva!

Az ország egész területére érvényes első, illetve másodfokú riasztást adott ki a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ennek oka, hogy a napi középhőmérséklet ma 27 Celsius-fok lesz, holnap ennél is több, 29 Celsius-fok.

Forrás: met.hu

Vörös kódot adott ki az Emmi

Szintén a hőség miatt szerda reggel 8 órától péntek estig speciális eljárásrendet igénylő vörös kód van életben, mert a napi átlagos középhőmérséklet meghaladja a 27 Celsius-fokot - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján, szerdán.

Fülöp Attila közölte: speciális eljárásrend idején a hajléktalanellátásban az élet védelme az első.

Minden szociális intézmény köteles befogadni a hajléktalant és mindenki mást, aki a hőség miatt bajba jutott.

Az utcai ellátószolgálat munkatársai ilyenkor fokozottan figyelnek az érintettekre. A vörös kód célja az is, hogy felhívja a társadalom figyelmét a segítségnyújtásra; az államtitkár arra kért mindenkit, hogy értesítse a diszpécserszolgálatot, ha bajba jutott hajléktalant lát.