Azért jönnek ide, mert ez egy jól működő ország

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a zsidó szervezetek közötti párbeszédről, a zarándokutak fontosságáról, a civil szervezetekről.
Vágólapra másolva!

A politikus arra a hírre, mely szerint a magyarországi zsidó szervezetek leültek tárgyalni az örökjáradék ügyében, úgy reagált, éppen ideje volt, ahogy azt is megjegyezte, a közvélemény nem értette, miért nem történt meg ez évekkel korábban, persze volt erre példa, amikor az előző Orbán kormány létrehozta és működtette a Zsidó Közösségi kerekasztalt.

Hozzátette azt is, éppen a zsidó szervezetek kérésére szüntette meg a kormány ezt a fórumot. Az államtitkár kijelentette, a kormány csak örömét tudja kifejezni a mostani megbeszélések kapcsán, az ott elhangzottakba semmilyen beleszólásuk nincsen, ahogy abban sincs, hogy mely szervezetek próbálnak megállapodni. Az örökjáradék ügyében a kormánynak egyetlen dolga van, a szükséges forrásokat biztosítani.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.