Nem jól viselte a maszkját, megverték a csepeli buszon - videó

Vágólapra másolva!
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség bíróság elé állít egy 47 éves férfit, aki egy csepeli buszon azért vert meg egy másik utast, mert szabálytalanul viselte a maszkot.
Vágólapra másolva!

Egy férfi április 18-án dél körül a XXI. kerület, Védgát utcai megállóban szállt fel a Csepel irányából Kőbánya-Kispestig közlekedő buszra.

A járványügyi intézkedéseknek megfelelően maszkot viselt, de nem szabályosan, ugyanis a maszk a száját és az orrát nem takarta, az állára volt letolva.

A férfi így ült le az egyik négyes ülések egyikére, egy másik férfival szemben.

Az utas ingerülten rászólt, hogy vegye fel rendesen a maszkot. A két férfi ekkor vitába keveredett, ami tettlegességig fajult: a veszekedést kezdeményező férfi rátámadt a másikra.

Az egyik karját leszorította, miközben ököllel többször megütötte a fején, az oldalán és a hátán. A padlóra esett utast meg is rugdosta.

Ezután a támadó visszaült a helyére, majd a buszsofőr telefonált a mentőknek és a rendőröknek. Eközben a verekedő elmenekült a helyszínről, de nem jutott messzire, mert a nyomozók hamar megtalálták és elfogták.

A megvert utas zúzódásos sérüléseket szenvedett, elsősorban a fején. Szakértők szerint a szerencsének köszönhető, hogy megúszta súlyosabb sérülés nélkül.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség

a férfit a napokban gyorsított eljárásban bíróság elé állítja súlyos testi sértés kísérlete miatt

- írta meg az Ügyészség.