A Fidesz frakcióvezetője a bukott baloldali miniszterelnökről készült gyöngyösi videó kapcsán írt új bejegyzést a Facebookon.

Ittasan vezetett volna Gyurcsány? Kizárt dolog, nem követi el ezt a hibát - kezdte a posztot Kocsis Máté, majd így folytatta: Megjelentek a napokban olyan hírek, melyek szerint a bukott miniszterelnök a gyöngyösi fóruma előtt alkoholt ivott, aztán - egy videó tanúbizonysága szerint - nekiesett egy kirakat üvegének, majd ittasan kocsiba ült, és elhajtott.
Elnézést, de nem tartozom azok közé, akik elhiszik, hogy Gyurcsány a kamerák kereszttüzében, rendőrök szeme láttára részegen vezet. Sokkal dörzsöltebb és rafináltabb annál, mint hogy ilyen szarvashibát elkövessen. Egyébként sem az a fő probléma vele, hogy olykor iszik, vagy az, hogy ez látszik is rajta.  Magyarország szempontjából ez teljesen lényegtelen - írja a Fidesz frakcióvezetője. 

Az viszont nem lényegtelen, hogy megszámlálhatatlan kormányzati bűn elkövetése után ismét vissza akar térni a hatalomba. Az elmúlt 5-6 évben maga alá gyűrte a teljes ellenzéket, köztük azokat a pártokat is, amelyek épp ellene politizálva gyűjtötték a szavazóikat, mint a Jobbik és az LMP - folytatja Kocsis.

Mindeközben összeroppantotta egykori anyapártját, az MSZP-t, és olyan brutális hálózatot épített ki, melynek köszönhetően már nincs egyetlen riválisa sem a baloldalon. Csicskáztatja Jakab Pétert, pitizteti a Momentumot, dróton rángatja Karácsonyt, egykori kormánytagjai ellepték a városházát, minden politikai döntésnél övé az utolsó szó, és vele kell alkudozni, ha egy baloldali be akar kerülni a következő parlamentbe. Leuralt mindent. Ő lett újra a baloldal megkérdőjelezhetetlen vezére, vele kell számolni 2022-ben is. 

Abban egészen biztos vagyok, hogy azt a hazai és nemzetközi (akna)munkát, melyet saját hatalma visszaszerzése érdekében elvégzett vagy el fog elvégezni, nem teszi kockára holmi ittas vezetésért. Igen, jó lenne, ha egész héten csak piálna, de nem ezt teszi. Szervezkedik, készül az ország újbóli kiárusítására, a migránspárti döntésekre, az adóemelésekre, a bosszúra, Magyarország meghurcolására. Ez a baj vele. Ezért kell legyőzni jövőre, és nem azért, mert olykor iszik - zárja a posztot a kormánypárti politikus.