Megszólalt Vitray Tamás

Vitray Tamás
Göd, 2017. október 31. Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró, főszerkesztő, riporter, kiváló művész gödi otthonában 2017. október 31-én, közelgő 85. születésnapja előtt. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Vitray Tamás elárulta legféltettebb titkát, erről ír a Life, a hot! magazint szemlézték. Ez a titok magánéleti jellegű, tehát senki se olyan titokra gondoljon, hogy Vitray a Rákosi-diktatúra idején hogyan végezte el a hírszerző-iskolának tartott Idegen Nyelvek Főiskoláját, mindebből mi következett, hogyan került a katonasághoz, majd egy impexhez és a kínai követségre. (Ez természetesen történészek, oknyomozó újságírók feladata erről kérdezni, ezt kideríteni, de őket Vitray kerüli.)
Vágólapra másolva!

Hát akkor nézzük magánéletét, amiről Vitray Tamás szívesen beszél. Háromszor nősült. A sikeres színésznő, Földi Teri után az operettekből (házassága után) ismertté vált Kállay Borit vette el.

Első, civil feleségét Vasvári Teréziának hívták.

"Diákszerelem volt a miénk, az első szemesztertől tartott, és a szeretet a válásunk után is megmaradt. Ő a két fiam, Tamás és Péter édesanyja. Az a bizonyos „harmadik" a televízió volt, amelyet nem én találtam magam meg, mint életem értelmét, hanem az engem. Mániákusan beleszerettem"
– emlékezik vissza az egykori riporter televíziós évei kezdeteire. (Tegyük hozzá: Vitray a tévénél sem véletlenül utazhatott már rögtön külföldre, készíthetett fiatalon interjút az ENSZ-ben hazudozó külügyminiszterrel és így tovább.)

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Vitray a harmadik válása óta egyedül él, de ahogy mondja, nem érzi magát magányosnak. Sőt, azt is nyíltan vállalja, hogy talán így érzi magát a legjobban – írta a hot! magazin.

A 88 éves Vitray Tamásról tavasszal lehetett olvasni, amikor súlyos balesetet okozott. Úgy tűnt, elveszik a jogosítványát, de végül kiharcolta, hogy megtarthassa. Ha röviden akarjuk összefoglalni érvrendszerét, akkor az volt a gondolatmenete, hogy nem vezetéstechnikai hiba történt, hanem figyelmetlenség.

Így már mindjárt más.