Álmodj, királylány: 35 éve lett öngyilkos Molnár Csilla

Molnár Csilla, szépségkirálynő, Molnár Csilla Andrea magyar modell, 1985-ös magyar szépségkirálynő
Magyarország, Budapest XII. Jagelló út 1-3., a Budapesti Kongresszusi Központ Pátria terme, az 1985-ös Magyarország szépe verseny győztese Molnár Csilla. 1985
Vágólapra másolva!
Pontosan 35 éve, 1986. július 10-én lett öngyilkos Molnár Csilla szépségkirálynő - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

1986. július 10-én lehalkult a Magyar Rádióban a zene, rendkívüli hírek jöttek.

A mindössze 17 éves lány a szocialista Magyarországon először meghirdetett Miss Hungary szépségverseny – 1985. október 5-én, a Budapest Kongresszusi Központban tartották – győztese volt, a legmagasabb pontszámmal nyerte el a koronát. Egyik pillanatról a másikra lett ünnepelt sztár, ami a későbbi beszámolók szerint rosszat tett az egyébként is labilis fiatal lánynak, nehezen viselte a pletykákat és a különböző konfliktusokat.

Molnár Csilla Forrás: Fortepan/Gábor Viktor

A fonyódi Kripta villában egy mini kiállítás található, valamint a kertben áll Csilla mellszobra is, ahova a mai napig járnak a zarándokok megemlékezni. A szépségkirálynő rövid életét és csillogását bemutató kiállítás 2017-ben nyílt. Szombaton reggel fél 10-kor a villa személyzete egy rövid megemlékezést is tartott, mécsest gyújtottak és virágot helyeztek el a szomorú évforduló emlékére.

Az 1985-ös Magyarország szépe verseny győztese, Molnár Csilla Forrás: Fortepan/Gábor Viktor

"Csillát nem csak mi nem felejtjük el, akik gyerekkorunkban együtt játszottunk vele. Mindannyiunk számára kedves emlék, hogy egykor köztünk élt" – mondja a Villa kávézó üzemeltetője a Borsnak.

Molnár Csilla története két popdalt is megihletett, az Első Emelet együttes A szépek szépe balladája című száma halála után néhány hónappal jelent meg, 1990-ben pedig Homonyik Sándor énekelte el az Álmodj, királylány című slágert, amelyet Menyhárt János és Miklós Tibor írt.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!