Drogterjesztőket vettek őrizetbe Balassagyarmaton. A két férfi fiatalkorúaknak és gyerekeknek is adott el új pszichoaktív anyagot - olvasható a police.hu oldalon.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint egy 25 éves férfi autóját március 3-án ellenőrizték a rendőrök Hugyag külterületén, és a sofőrnél alufóliába csomagolt, barnás színű növényi törmeléket találtak.

A nyomozás megállapította, hogy a férfi 2019 és 2021 márciusa között többször vásárolt új pszichoaktív anyagot egy 30 éves férfitől, aki a megalapozott gyanú szerint 2018 decembere és 2021 márciusa között több embernek, közöttük fiatalkorúaknak és gyerekeknek adott el új pszichoaktív anyagot Őrhalomban.

Március után - attól tartva, hogy a rendőrség figyeli őt - vevői körét egy 39 éves és egy 52 éves férfihez irányította. A fiatalabbik ezt követően Patvarcon több embernek adott el úgynevezett biofüvet, míg az idősebb 2020 májusában Balassagyarmaton volt élettársának adott át új pszichoaktív anyagot.

Az új pszichoaktív anyagot néha gyermekjóléti szolgáltatást végző intézmény közelében adták el.

Forrás: police.hu

A házkutatásokon növényi törmeléket, az értékesítéshez szükséges eszközöket, valamint az eladásból származó nagyobb összegű készpénzt foglaltak le.

A 30 és a 39 éves férfit július 9-én fogták el. Ellenük és az 52 éves férfi ellen a Balassagyarmati Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal elkövetett visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A 25 éves férfi ellen kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.