Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a Facebookon a Magyar Nemzet egyik cikkére hivatkozva azt írta, hogy az egyik váci bölcsődében elkülöníti az ép és a speciális igényű gyereket az új vezetés.

Fülöp Attila azt írta, hogy "Úgy tűnik, a baloldali vezetésű váci önkormányzat pont azt vallja fogyatékos ügyben, mint a kommunisták. Legalábbis a mellékelt cikk a Baba utcai bölcsőde ügyéről erre enged következtetni.
Az intézményben évtizedeken át sikeres nevelési programot működtettek, amelyben speciális és ép gyerekek nevelkedtek együtt. A város balliberális vezetése új intézményvezetőt nevezett ki, aki a hírek szerint elkülönítette a speciális nevelési igényű gyermekeket - írta Fülöp Attila.

Mint írta, az ilyen típusú intézmények sikerének éppen az az egyik alapja, hogy a közös játékok, az együtt töltött idő mindannyiukat fejleszti. Egy ilyen programnak a felborítása felbecsülhetetlen károkat okoz a gyermekek fejlesztésében. Mindezzel együtt pedig a legrosszabb kommunista-szocialista időket idézi, amikor a fogyatékkal élő embereket nagy, falakkal körülvett intézményekbe zárták, jellemzően a településeken kívülre.Az államtitkár azzal folytatta, hogy "A magyar kormány az elmúlt évtizedben elkezdte ezeknek a lelki és fizikai falaknak a lebontását, ezért elfogadhatatlan minden olyan lépés, amellyel ezeket a falakat újra fel akarja húzni valaki speciális nevelési igényű, vagy fogyatékkal élő gyermekek köré. Meg fogjuk akadályozni, hogy a kommunista időket idéző, a szociális szakmai alapelvekkel teljesen szembemenő döntések ártsanak gyermekeink jövőjének!" - fejezte be a bejegyezést Fülöp Attila.