Fülöp Attila: Kommunista tempó

FÜLÖP Attila
Budapest, 2021. január 9. Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a csökkent munkaképességűeket foglalkoztató XII. kerületi Bake My Day pékségnél 2021. január 9-én. Soha nem látott mértékben, 48,6 milliárd forinttal támogatja a kormány idén a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását - jelentette be az államtitkár. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a Facebookon a Magyar Nemzet egyik cikkére hivatkozva azt írta, hogy az egyik váci bölcsődében elkülöníti az ép és a speciális igényű gyereket az új vezetés.
Vágólapra másolva!

Fülöp Attila azt írta, hogy "Úgy tűnik, a baloldali vezetésű váci önkormányzat pont azt vallja fogyatékos ügyben, mint a kommunisták. Legalábbis a mellékelt cikk a Baba utcai bölcsőde ügyéről erre enged következtetni.

- írta Fülöp Attila.

Mint írta, az ilyen típusú intézmények sikerének éppen az az egyik alapja, hogy a közös játékok, az együtt töltött idő mindannyiukat fejleszti. Egy ilyen programnak a felborítása felbecsülhetetlen károkat okoz a gyermekek fejlesztésében.

Az államtitkár azzal folytatta, hogy "A magyar kormány az elmúlt évtizedben elkezdte ezeknek a lelki és fizikai falaknak a lebontását, ezért elfogadhatatlan minden olyan lépés, amellyel ezeket a falakat újra fel akarja húzni valaki speciális nevelési igényű, vagy fogyatékkal élő gyermekek köré. Meg fogjuk akadályozni, hogy a kommunista időket idéző, a szociális szakmai alapelvekkel teljesen szembemenő döntések ártsanak gyermekeink jövőjének!" - fejezte be a bejegyezést Fülöp Attila.