Megszólalt Berki Krisztián és Galambos Lajos volt ügyvédje felfüggesztése kapcsán

csaló ügyvéd
Vágólapra másolva!
Nem jogerős a döntés, amely szerint nem gyakorolhatja szakmáját Berki Krisztián korábbi védője. A Blikk úgy tudja, egyelőre még nem végleges az ügyvéd jövő januárig tartó felfüggesztése.
Vágólapra másolva!

Az ügyvédet bűnsegédlettel gyanúsítják. Az ügyészség szerint Gáspár Győző és Lajcsi korábbi jogi képviselője ügyvédi irodájában helyszínt biztosított egy milliárdos üzletember és P. Róbert találkozójához, ahol azt beszélték meg, hogy az üzletembernek mennyi pénzt kéne fizetnie ahhoz, hogy megússzon egy ellene indított eljárást.

Az ügyvéd jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll,

és bár hivatalból nem kéne felfüggeszteni munkáját, a Blikk úgy tudja, személyes konfliktus állhat a döntés hátterében.

Tóth M. Gábor, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke szerint az ügyvéd 2022. január 8-ig van felfüggesztve a tevékenység gyakorlása alól.

A lap megkereste az ügyvédet, aki megerősítette, hogy a döntés nem jogerős.

- mondta az ügyvéd, aki arra a kérdésre is reagált, hogy valóban kamarán belüli belső konfliktus vezethetett-e odáig, hogy míg őt kispadra ültették, az ügyben gyanúsított másik ügyvéd még mindig praktizálhat.

"Erre annyit mondanék, hogy meglepve tapasztaltam, hogy a kamara elnöke tájékoztatást adott egy folyamatban lévő fegyelmi eljárásról. Ettől függetlenül én nem érzem, hogy bármelyik kollégával is konfliktusom lenne."

Májusban hét embert állítottak elő, akik a gyanú szerint

több mint 800 millió forintot kértek egy gazdag üzletembertől, hogy kapcsolataik révén elsimítsák az ellene folyamatban lévő nyomozást.