Megérkezett a vihar: szakadt az eső Budapesten, fákat csavart ki a szél - fotók, videók

Budapest, vihar, eső
Vágólapra másolva!
Országszerte komoly károkat okozott a vihar: Győr-Moson-Sopron megyében a késő délutáni órákban több mint harminc helyre riasztották a tűzoltókat - főleg elöntött picék miatt -, Hajdú-Bihar megyében pedig fákat döntött ki az erős szél. Budapestet sem kímélte az eső, több utcában is megállt az esővíz, mert a csatornák nem bírták a terhelést.
Vágólapra másolva!

Viharos éjszaka előtt áll az ország, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ugyanis a délutánihoz hasonló zivatarok ma még bármikor kitörhetnek. Minden megyében érvényben van valamilyen fokú figyelmeztetés, felhőszakadás miatt hat területen narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben.

A víz elöntötte az utcákat Forrás: Origo

Szakadt az eső Budapesten

Az Origo egyik olvasója a Maglódi útról küldött fotókat szerkesztőségünknek a kora esti vihart követően. Látszik, hogy az utcát bokáig elöntötte a víz, az autók csak lassan mertek áthajtani az átfolyásokon.

Bokáig ért a víz a Maglódi úton Forrás: Origo

Fákat tépett meg a vihar

Fákat döntött ki a vihar Hajdú-Bihar megyében - írja a katasztrófavédelem. Berettyóújfaluban, a Kossuth utca és a Lehel utca kereszteződésében egy nagy méretű fa kerítésre dőlt, a Tavasz körúton pedig

villanyvezetékre dőlt egy fa.

Hajdúszoboszlón, az Erzsébet utcában

egy fa úttestre dőlt, a város hivatásos tűzoltói megszüntették a forgalmi akadályt.

Hömpölygött a víz Győrben

Leszakadt az ég Győrben és környékén, hömpölyög a víz az utcákon. Eddig több mint harminc helyre riasztották a tűzoltókat Győr-Moson-Sopron megyében egy hirtelen érkező vihar miatt. A rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű eső pincéket öntött el, Győrszemerénél pedig egy autóst sodort el a víz - a sofőrt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk.

Győrben, a Vasvári Pál utcában egy egészségügyi intézményhez riasztották a tűzoltókat, miután

két épület alagsorában is ötven-hatvan centiméter magasan gyűlt össze a víz.


Ugyanitt, az Attila utcában, egy társasház pincéjében huszonöt centiméter magasan áll a víz, már szivattyúznak.

Látványos fotók a viharról

A szenvedélyes viharvadászok látványos felvételeket készítettek a felettük tomboló viharokról. Ezekből válogattunk.