5 millió 538 ezer a beoltottak száma Magyarországon

oltás, koronavírus, Pfizer-Biontech
Budapest, 2021. június 15. Pászthy Bea egyetemi docens beolt egy kiskorút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján június 15-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Közzétette a kormány hivatalos tájékoztató oldala az oltottakra vonatkozó legfrissebb adatokat.
Vágólapra másolva!

Ebből az derül ki, hogy a hétvégi összesített adatokat közöljük. A beoltottak száma 5 538 557 fő, közülük 5 175 503 fő már a második oltását is megkapta.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Pászthy Bea egyetemi docens beolt egy kiskorút a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján Forrás: MTI/Mónus Márton

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik-oltás foglalható.

Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.