A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője elmondta: a járvány után Brüsszel újra vissza fog élni a hatalmával, és eljárásokat indít Magyarország ellen, ugyanakkor a nemzeti konzultáció kitöltésével a magyarok megüzenhetik Brüsszelnek, hogy kiállnak a magyar érdekek mellett.

Deutsch Tamás keddi videonyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány után újra a migránskérdés kerül középpontba az európai politikában. Brüsszel botrányos módon csak azokat az országokat tekinti jogállamnak, amelyek beengedik a migránsokat, ugyanakkor a polgárok szabad akaratából a bevándorlást ellenző tagállamokat, így Magyarországot is egyszerűen pénzügyileg zsarolja – emelte ki.

Deutsch TamásForrás: MTI/Mohai Balázs

Az EP-képviselő a következőképpen fogalmazott: a jogállamisági mechanizmust zsarolási és nyomásgyakorlási eszközként használja Brüsszel az olyan országok ellen, amelyek nem hódolnak be az uniós ideológiai fősodor véleményhegemóniájának.Értékelése alapjánBrüsszel ugyanazokat az antidemokratikus trükköket veti be a pedofilellenes és gyermekvédelmi törvény esetében, amelyeket az illegális bevándorlók Magyarországra erőltetéséért alkalmazott. Mivel a magyar kormánynak nem az ideológiai elvárások teljesítése, hanem a gyermekek védelme az első, ismét megtámadták Magyarországot - mondta.

Deutsch Tamás kijelentette: a járvány után Brüsszel újra vissza fog élni a hatalmával, eljárásokat indít Magyarország ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát. Hangsúlyozta: Magyarországnak vállalnia kell a vitákat, és határozottan ki kell állnia az érdekeiért.

A Fidesz delegációvezetője arra biztatott mindenkit: töltse ki a nemzeti konzultációt, és üzenjék meg együtt Brüsszelnek, hogy kiállnak a magyar érdekek mellett.

A nemzeti konzulációt online formában itt lehet kitölteni