5 millió 548 ezer a beoltottak száma Magyarországon

oltás, koronavírus, Pfizer-Biontech
Budapest, 2021. június 15. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján június 15-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Közülük 5 226 741 fő már a második oltását is megkapta.
Vágólapra másolva!

A beoltottak száma 5 548 451 fő, közülük 5 226 741 fő már a második oltását is megkapta, derül ki a friss adatokból. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát.

Több országban terjed a delta vírusmutáns, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm-, és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.