Gulyás Gergely: Brüsszel be szeretné engedni az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba és az óvodákba

Vágólapra másolva!
Tönkre fogja tenni az Európai Uniót (EU), ha egymással össze nem tartozó ügyeket kapcsol össze - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón a helyreállítási alappal és a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely rendkívül negatív fejleménynek nevezte, hogy az EU egymással saját álláspontja szerint sem összetartozó ügyeket, mint a gyermekvédelmi törvény és a helyreállítási alap, jogilag összekapcsol.

Közölte, a helyreállítási alapban lévő pénz Magyarországot megilleti, az "jár a magyaroknak". Jelezte azt is, Magyarországnak érdeke az uniós tagság, több érv szól ma a tagság mellett, mint ellene.

A gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban a magyar kormány álláspontja nem változott, hiába támadják Magyarországot a törvény miatt, az ország nem hajlandó változtatni azon, hogy a szexuális felvilágosítás a szülők feladata - szögezte le a miniszter, hozzáfűzve: amikor azt követeli Magyarországtól Brüsszel, hogy biztosítsa az egyenlőséget a szexuális felvilágosításban, az "brüsszeli nyelven" azt jelenti, hogy "engedjük be" az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba és az óvodákba.