Újabb szakaszához érkezik a 3-as metró felújítása: július 24-étől augusztus 22-éig a szerelvények csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében azt írta,

ebben az időszakban két pótlóbuszjárat is közlekedik.

Az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, a metró teljes üzemidejében jár majd. Az M3E pótlóbusz csak hétköznapokon csúcsidőben közlekedik a Határ út és a Göncz Árpád városközpont között, a belváros felé, a Népliget érintése nélkül.

A pótlóbuszok rendkívül sűrűn, egy percnél is gyakrabban indulnak majd, a pótlásban több mint száz csuklós, akadálymentes, légkondicionált autóbusz vesz részt.

A BKK a felújításnak ebben a szakaszában is javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Július 24-étől augusztus 22-éig ideiglenesen zárva tart a Népligetnél található ügyfélközpont, valamint a Lehel téri és a Nagyvárad téri pénztár. Az említett időszakban változatlanul üzemelnek a jegy- és bérletautomaták, valamint a Deák Ferenc téren és a Kőbánya-Kispestnél található ügyfélközpont.

Az értékesítési helyszínekről részletesen a BKK Pontkeresőjében, a bkk.hu/pontkereso oldalon lehet tájékozódni. Emellett elérhetők a mobiljegyek is, amelyekről a bkk.hu/mobiljegy oldalon található információ.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Dózsa György úti metróállomás utólagos akadálymentesítése július 5-én kezdődött el. Ennek felszíni kivitelezési munkálatai miatt a Váci út és a Dózsa György út csomópontjában 2022. augusztus végéig forgalomkorlátozás van érvényben.

A pótlóbuszok gyorsabb haladását segítve a jelenlegi buszsávokat meghosszabbítják a Váci úton a Róbert Károly körútig, az Üllői úton pedig a Határ útig.

A Göncz Árpád városközpontnál és a Határ útnál a pótló autóbuszok megfordulását biztosító ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be.

A déli szakaszra is kiterjesztett metrópótlás kezdetére a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton a belváros felé megszűnik a közúti korlátozás, viszont a kispesti Vak Bottyán utcát lezárják az autóforgalom elől, oda - a célforgalom kivételével - csak a pótlóbuszok hajthatnak be.

A BKV Zrt. és a BKK közös közleményében azt írták: a felújítási munkálatok a tervezett ütemben haladnak. A 3-as metróvonal felújításáról bővebb információk találhatók a bkk.hu/fejlesztesek/m3-felujitas és az m3felujitas.hu oldalon.