Az ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik „unokázós" csalásokat követtek el több budapesti kerületben. Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetést javasolt.

A 49 éves férfi, és 23 éves társa 2019. december és 2020. február között több nyugdíjast is megtévesztettek.

Az idősebb férfi négy csalásban, míg fiatalabb társa egy csalásban vett részt, egyet pedig közösen követtek el.

A két férfi módszere az volt, hogy ismeretlen női, vagy férfi társuk telefonon felhívta a nyugdíjasokat, majd a lányuknak, vagy unokájuknak adták ki magukat, és közölték, hogy közúti balesetet okozott, és mivel lejárt a kötelező biztosítása, de nem akarja, hogy rendőrségi feljelentés legyen, a helyszínen rendeznie kell a kárt, ezért azonnal pénzre van szüksége.

Az egyik nyugdíjas, akinek nem is volt lánya, ijedtében azt gondolta, hogy a fia feleségével beszél telefonon, majd 1 millió forintot adott át a pénzért érkező csalónak.

Összesen 6 idős embert tévesztettek meg ezzel a módszerrel, mindnyájan 75 év felettiek, a legidősebb pedig 93 éves volt. A csalók összesen több mint 10 millió forint kárt okoztak, volt olyan idős nő, aki 5 millió forintot adott át egy borítékban.

A rendőrök azonosították a csalókat, és 2020. február 25-én elfogták őket.

A V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben csalás miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta mindkét férfival szemben.