Idős, beteg embereket rabolt ki egy büntetett előéletű férfi Mezőkövesden

Vágólapra másolva!
Az ügyészség kifosztás és minősített rablás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki két nyugdíjastól erőszakkal vette el az értékeit Mezőkövesden.
Vágólapra másolva!

A férfi és ismerőse április 25-én délelőtt bementek egy idős férfi mezőkövesdi házának udvarára, aki rosszul lett, felesége pedig segítséget kért tőlük, hogy bevigyék a lakásba.

Miután a két férfi a mozgásképtelen nyugdíjast bevitte a házba, a falnak támasztva a padlóra ültették.

A férfi ekkor vette észre az idős férfi kigombolt ingén keresztül, hogy a nyakában egy arany nyakláncot visel, melyen egy arany medál függ. Ezután

kihasználta az idős férfi védekezésképtelen állapotát, majd a 120.000 forint értékű ékszert kiszakította a férfi nyakából és elmenekült vele.

Ezután május 12-én késő este,

egy mezőkövesdi lakásban bement - egy ott vendégként tartózkodó- idős férfi külön bejáratú lakrészébe és gyógyszereket próbált eladni neki.

Miután az idős férfi közölte, hogy nem akar venni semmit, a férfi rövid időre elhagyta a szobát, azonban hamarosan visszatért, majd a nyugdíjast a

bal vállánál teljes erőből meglökte, aki emiatt az ágyra esett. Ekkor kihasználta, hogy az idős, gyenge fizikumú és mozgáskorlátozott férfi nem tud hatékonyan védekezni, és a jobb kezéből kicsavarta az idős férfi táskáját és azt a benne lévő 22.000 forint értékű telefonnal együtt távozott a helyszínről.

Az idős férfi a jobb kezén könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a büntetett előéletű, különös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolta. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését.