Hiába fordult a rendőrséghez és az ügyészséghez is a Deák téren megkéselt egyik fiatal családja, egyik szerv sem akarja megvizsgálni a támadás idején a közelben lévő biztonsági őrök felelősségét. Pedig a család ügyvédje szerint minimum a segítségnyújtás elmulasztása miatt bűnösök az őrző-védők.

Semmiféle hivatalos vizsgálat nem indult a biztonsági őrök ellen, akik szeme láttára késelt halálra egy férfi két fiatalt tavaly májusban a Deák téren - írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy az egyik áldozat, a 16 éves Cs. László családjának jogi képviselője fordult a rendőrséghez és az ügyészséghez is, hogy vizsgálják ki az őrző-védők felelősségét, de mindkét szervtől elutasító választ kapott.

Deák téri kettős gyilkosság: nem vizsgálják az őrző-védők felelőségétFotó: Szabó Gábor - Origo

– Egyszerűen nem értem és felháborít a hatóságok hozzáállása az ügy ezen részéhez. Hogyan fordulhat elő, hogy még csak arra sem hajlandóak, hogy alaposan megvizsgálják az őrök szerepét. Pár méterre tőlük meghalt két fiatal és ők gyakorlatilag a fülük botját sem mozdították. Fiatal lányok kezdték meg az újraélesztést is  – mondta a lapnak Csapi Szilvia. A sértetti képviselő szerint így minimum segítségnyújtás elmulasztása miatt bűnösök a biztonsági emberek.

Tavaly május 22-én hajnalban, a Deák tér közelében a 18 éves Cs. Krisztián halálra késelte a 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót. A támadók ezek után elmenekültek a helyszínről, de a rendőrök a bejelentés után 10 perccel elfogták őket a Nyugati téren.