Számomra megtisztelő, hogy a főnökömhöz hasonlítanak, írta a Facebook-posztjában.

Sír a lelkem, de köszönöm a Népszavának! - kezdi bejegyzését a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, majd így folytatja:

A Népszavából megtudtam, hogy:1. Nincsenek gondolataim. Egy „Szijjártó-klón" vagyok.2. Nem tudom a fiatalokat megszólítani, „politikai gerontológiai eset" vagyok, vagyis politikailag öreg.

Számomra megtisztelő, hogy a főnökömhöz hasonlítanak, de értem, hogy így is az ürességemre akarnak utalni. És a Népszavának igaza van! Be kell látnom. Nincsenek gondolataim. Nem is voltak. De most már, a Népszavának és a felismerésnek köszönhetően, dolgozhatok azon, hogy legyenek. Köszönöm, Népszava! - írja Menczer, aki később ezt is hozzáteszi a posztban:

"Ami a fiatalokat illet, a Népszavának itt is igaza van, nem tudom őket megszólítani. Egészen egyszerűen képtelen vagyok rá. De ismét hálás vagyok a Népszavának, mert tanulhatok. Hiszen a Népszava meg tudja szólítani a fiatalokat. A Népszava üde, friss, fiatalos, a Népszava úgy hat ránk, mint egy élénkítő szellő ebben a párás nyári melegben."

Az iróniával íródott poszt teljes szövegét az államtitkár Facebook-oldalán olvashatja: