Szándékos gyújtogatás okozta a tüzet a VIII. kerületben vasárnap. A lángok egy munkasszállora is átterjedtek, a tűzoltók a tetőről mentették az embereket.

Vélhetően szándékosan gyújtotta fel az épületet egy 35 éves budapesti férfi a Koszorú utcában vasárnap hajnalban - írja a Bors. A lap úgy tudja, hogy a gyújtogatás hátterében szerelemféltés állt.

A tűzoltók a tetőről négy embert mentettek le, az érintett épületeket kiürítettékForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A cikkben emlékeztetnek, hogy a lángok munkásszállónak nevezhető ingatlanról hamar átterjedtek a többi lakásra és a szomszédos épület tűzfalát is veszélyeztették, ezért egy időre az ott lakóknak is el kellett hagyniuk az otthonukat.

Izgultak, hogy megmarad-e az otthonuk

A lap riportja szerint az eset után a ház kapuját hatóságilag lezárták. Az épület egyik lakója a Borsnak azt mondta, hogy egyetlen éjszaka alatt mindenét, az egész életét elvesztette.

– Porig égtek a ruháim, az ágyneműim. Most sikerült kimenekítenem egy fazekat, így legalább főzhetek magamnak egy pörököltet. Ennek is örülnöm kell – mondta a férfi.

A szemközti házban élő Brigitta hajnali kettő előtt arra lett figyelmes, hogy füst ömlik ki a kigyulladt épületből. 

– A nagy meleg miatt nyitott ablaknál aludtam, ezért éreztem az orrfacsaró bűzt. Nem fogtam fel azonnal, mi történik, de amikor kinéztem az ablakon, azt láttam, hogy a tűzoltók egy létrán éppen egy idős bácsit menekítenek ki a tetőablakon keresztül. Volt, aki a kéményen állva várta meg a segítséget. Olyannyira borzalmas élmény volt, hogy azt hittem, még éjjel megszülöm a második babámat – simogatta meg a hasát a kismama. Dávid és Bettina a szomszédos épület egy földszinti lakásában él a családjával. A tüzet az éppen a 24. születésnapját ünneplő lány észlelte először. Ő értesítette a tűzoltókat, majd körbeszaladt, minden lakásba bekopogtatott, majd a lakásukból vizes konyharuhákat hozott, amit a szomszédok között osztogatott. Bettina azt is elmondta, hogy később el kellett hagyniuk az épületet és csak másfél óra múlva mehetettek vissza. 

– Addig izgultunk, hogy megmarad-e az otthonunk. Mi szerencsések vagyunk – mondta Bettina.