Tagadta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője az M1 aktuális csatorna kedd esti Híradójában azt, hogy ő lenne az a politikus, akinek egy internetes oldal információi szerint "haveri cégeken" keresztül csaknem ötmilliárd forint uniós támogatáshoz lenne köze.

Az EP-képviselő szerint a történetet a Fidesz találta ki, mert zavarja a kormánypártot a korrupcióellenes tevékenysége. A Híradó azt közölte, a bennfentes.net szerkesztősége vasárnap és hétfőn is kapott, majd közzétett egy-egy videót, amelyen egy Anonymus-álarcot viselő alak egy "kétszínű" politikus lebuktatását ígérte.

A portál keddi cikke szerint a korábban Cseh Katalin ügyvezetése alatt álló Pannónia Nyomda Kft.-n, és az ahhoz köthető cégeken keresztül több mint 4,5 milliárd forintnyi közpénz landolt egy momentumos politikusnál és üzleti partnereinél.

A Híradónak Cseh Katalin abszurd és koholt állításoknak nevezte a cikkben vele kapcsolatban leírtakat. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a Pannónia Nyomda Kft. nyert uniós pályázatokon, de úgy tudja, a cég megfelelt a pályázatban előírt követelményeknek. Hozzátette: ő az első pályázat beadását követően lemondott ügyvezetői tisztségéről.

Az EP-képviselő alaptalannak nevezte azt is, hogy a korábbi cégéhez köthető vállalkozásokhoz több mint négymilliárd forintnyi közpénz jutott.

"Semmi közöm ezekhez a vállalatokhoz, és természetesen visszautasítom azt a rágalmat, hogy nekem bármi közöm lenne ehhez a pénzhez" - fogalmazott a baloldali politikus, jogi eljárásokat ígérve a vele kapcsolatban megjelent állítások miatt. A Híradó kitért arra, hogy a bennfentes.net portál újabb információkat is ígért.