Kedd délután reagált a körülötte kirobbant botrányra Cseh Katalin, aki sajtóértesülések szerint a hozzá köthető cégeken keresztül közel 4,8 milliárd forintnyi uniós pénzt zsebelhetett be. A Momentum európai parlamenti képviselője érdemi választ nem adott a felmerülő kérdésekre, inkább mellébeszélt.

A baloldali politikus hazugsággal vádolta meg a médiát keddi posztjában, miután a hozzá köthető vállalkozások pályázati "sikereiről" jelentek meg cikkek. 

Cseh Katalin rövid reakciójában érdemben nem válaszolt a felmerülő kérdésekre, helyette inkább vádaskodni kezdett. A momentumos EP-képviselő azzal védekezett, hogy politikai pályára lépése előtt lemondott a cégvezetésről, így neki nincs köze az elnyert támogatásokhoz. 

Az ügynek ugyanakkor vélhetően ezzel nincs vége, ugyanis az információt nyilvánosságra hozó Anonymus újabb részleteket ígért. A jelek szerint nagy a baj a Momentum háza táján, hiszen Hadházy Ákos, a párt zuglói képviselő-jelöltje a poszt alatt védelmébe vette Cseh Katalint, azt írva, hogy „nincsen semmilyen ügy". Mint ismert, a független képviselő előszeretettel hangoztatja magáról, hogy a korrupció kérlelhetetlen ellenfele.

Cseh Katalin reagált a botrányára, igaz, érdemben nem reagált a felmrerülő kérdésekreForrás: MTI/Illyés Tibor

Mint arról az Origo beszámolt, a momentumos EP-képviselőhöz köthető cégek nyertek el közel 4,8 milliárd forintnyi uniós pénzt az elmúlt években különféle pályázatokon. A cégadatbázis segítségével a Bennfentes.net összegyűjtötte az összes országgyűlési képviselő és európai parlamenti képviselő egykori és jelenlegi céges érdekeltségét. Ezután a palyazat.gov.hu-n rákerestek a cégekre. Így bukkantak rá a Pannónia Nyomda Kft-re, ami egyértelműen Csehék családi cégének számít.