Egy férfi és egy nő az egyik ismerősökkel találkozott Óbudán, mert két órát akartak tőle venni és kölcsön akartak kérni tőle 1 millió forintot. Az ismerős oda is adta nekik a pénzt és az egyik órát is a férfinak, hogy megnézhesse. A férfi kihasználta az ismerős figyelmetlenségét, és elvette a másik órát is, majd a nővel együtt elmenekült.

Az ismerős július 7-én találkozott a 39 éves férfival és a 29 éves nővel Óbudán, a Selyemfonó utcában. A férfi két órát akart venni az ismerőstől, illetve kölcsön akart kérni tőle. A találkozáskor az ismerős odaadta a férfinak az egyik órát és az egymilliót.Kihasználva ismerőse figyelmetlenségét, a másik órát is kivette a kezéből, majd a nővel együtt gyorsan beültek egy kocsiba és elhajtottak.

Az ismerős feljelentést tett. A rendőrök csalás és lopás miatt indítottak nyomozást az ügyben. A nőt július 8-án, a férfit pedig július 10-én fogták el. Gy. Ramónát és K. Flóriánt kihallgatták, majd a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását, a nő viszont szabadlábon védekezhet.