Kalandok, korszakok, karakterek: megjelent a Mandiner Útravaló különkiadása

Vágólapra másolva!
Első alkalommal jelenik meg a Mandiner különkiadása, az Útravaló, több mint 120 oldalon.
Vágólapra másolva!

A Mandiner nyári-őszi szellemi, utazási és életkalandokra hívja olvasóit, akik izgalmas sorsokat és történeteket ismerhetnek meg a magyar jelenből és a múltból portréinterjúkban és riportokban; tartalmas esszéket olvashatnak az előttünk álló jövő kihívásairól; de emellett a szerzők szülőföldjeikhez intézett vallomásaival is találkozhatnak. A Mandiner Útravaló különkiadása könnyed – de nem akar könnyűnek találtatni.

Nyári és őszi magazin, de távol kíván maradni a turisztikai közhelyektől és a felületes sztorizgatásoktól: minőségi magazint kínálnak olvasóiknak.

A különkiadásban szó esik az élet napos oldaláról, utazásokról, hazai és nemzetközi kalandokról, a gasztronómia különleges területeiről, de közben a magyar történelem és kulturális örökség izgalmas témái is terítékre kerülnek. A szerzők személyes hangvételű írásokban vallanak szülőföldjeikről, saját hazai tájaikról, városaikról, Erdélytől a Dunántúlig.

Fotó: Mátrai Dávid

A lap szakértő szerzői arról írnak esszéket, szerintük milyen kihívásokat rejt hazánk és a nagyvilág számára a következő évtized, és milyen lesz a világ 2030-ban.

Riportokban és portrékban mutatják be a saját szakmájukban kimagasló eredményeket elérő embereket, mint például Széll Tamás mesterszakácsot, Kassai Lajos lovasíjászt, Bott Frigyes borászt vagy épp a Bagossy Brothers zenekart.

A lapban más neves személyiségek is megszólalnak – Ókovács Szilvesztertől Korzenszky Richárd atyán és Schiffer Miklóson át Prieger Zsoltig – utazáshoz és úton levéshez kapcsolódó élményeikről, tűnődéseikről.

A Mandiner Útravaló különkiadása mostantól elérhető az újságárusoknál!