A Soros-hálózat érdeke az állítólagos Pegasus-ügy napirenden tartása, hiszen attól tart, hogy ha bizonyítható lesz az államellenes tevékenysége, akkor a titkosszolgálatok ennek megfelelően el tudnak járni ellene – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Földi László titkosszolgálati szakértő.

Szerinte Soros György kvázi vákuumot akar létrehozni, hogy ezen államellenes tevékenységet végző NGO-k ügyeit a szolgálatok bizonytalanul kezeljék.

A Soros-hálózat stratégiájának a lényege, hogy a szolgálatok elbizonytalanításán keresztül az esetleges ellenőrzéseket minimalizálni tudják vagy elkerüljék.

"A stratégia annyira részletes, hogy pontosan tudják, mit fognak elkövetni a következő hónapokban, ugyanis úgy kalkulálnak, hogy áprilisig, azaz az országgyűlési választásokig elhúzódik az ügy" – mondta Földi László.

A szakértő megerősítette: a Soros-hálózat abban reménykedik, hogy a botrányok miatt a titkosszolgálatok visszafogják a tevékenységüket.

"Nem spekulálnak rosszul, hiszen ezek a botrányok mindig gyengítik az operativitást" – fogalmazott Földi László, aki szerint a Soros-szervezetek már nemcsak a kormányt támadják, hanem közvetlenül a titkosszolgálatokat.

Földi László úgy látja: ez azért van, mert a Soros-féle NGO-k azt tapasztalják, hogy az évekkel korábban általuk kialakított játéktéren – ideértve a jogvédő rendszereket, valamint az LMBTQ-lobbit – a hatóságok és a politika időnként elbizonytalanodik, attól tartva, hogy a közvélemény az intézkedésük esetén majd felhergelhetővé válik.

"Soros Györgyék arra számítanak, hogy az ellenzéknek háttértámogatást nyújtó és ezzel az ország kormányzását hátráltató NGO-k munkáját a titkosszolgálatok operatív eszközökkel próbálják visszafogni" –  vélekedett a szakértő, aki szerint ezzel meg akarnak ágyazni egy nagyobb botrány lehetőségének, azt sugallva, hogy a magyar titkosszolgálatok pusztán a baloldalt támadják.